KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye, Yılda 1 Milyar Dolar Yardım Yapan Bir Ülke Haline Geldi"

17.02.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, çalışmalarından dolayı Kızılay'a teşekkür ederek Türkiye'nin son yıllarda artan yardımlar sayesinde BM Donörler Kulübü'ne girdiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kabulde, Kızılay'ın faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Genel Başkanı Küçükali'ye, Cumhurbaşkanı Gül, yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

"BÜYÜK ÜLKE KARŞILIKSIZ YARDIM YAPABİLEN ÜLKEDİR"

Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkenin büyüklüğünün, eskiden gayri safi millî hâsıla, kişi başına düşen gelir, kişi başına düşen telefon sayısı, harcama paritesi gibi değişik kriterler ile belirlendiğini ama artık büyük ülke olmanın yeni bir kriterinin daha ortaya çıktığını; bunun da karşılıksız, hiçbir beklenti içinde olmadan, insanlık adına yardım yapabilme olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, "Büyük bir mutluluk ve sevinçle görüyorum ki; Türkiye yaptığı karşılıksız yardımlarla büyük ülke olduğunu gösteriyor. Son yıllarda Türkiye, yılda 1 milyar dolar karşılıksız yardım yapan bir ülke haline geldi. Türkiye bu sayededir ki, BM Donörler kulübüne girmiştir" dedi.

 

 

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE İŞ YAPMAK

Bu yardımların önemli kısmının Kızılay aracılığıyla yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Onun için de Kızılay'ın faaliyetlerini yakından takip ediyor, destekliyor ve gurur duyuyorum. Gönüllülük esasına göre iş yapmak kolay değildir; ama bu işin tadına varınca da vazgeçmek zordur" dedi.


Kızılay'ın Son Dönem Faaliyetleri:
Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi: Afet zararlarını azaltmak amacıyla illerde din görevlisi, muhtarlar ve öğretmenler bir araya getirilerek afet yönetimi ile ilgili eğitim veriliyor.
Kızılay'ın Teknolojik Alt Yapısı Tamamen Yenilendi
Kurbanda Kızılay Modeli
Güvenli Kan Temini Projesi
Zekât Toplama ve Dağıtma Projesi
Kardeş Kulüp Kumbara Projesi
Uluslararası Faaliyetler:
Haiti: Kızılay, depremden sonra Haiti'ye ulaşan üçüncü, yardım yapan ilk kuruluş oldu. 150 çadır kuruldu ve bunların ihtiyacı Kızılay tarafından gideriliyor.
Filistin: Kızılay buraya operasyon merkezi kuruyor ve ayrıca 10 bin zeytin fidanı dikildi.
Kosova: Seralar kuruldu ve Kosovalılar kendileri yetiştirip, faydalanıyorlar.
Sudan: Darfur'da her gün 700–750 kişiye yiyecek yardımı
Azerbaycan: Yardım ve iş birliği çalışmaları sürüyor.
Pakistan: Yardım ve iş birliği çalışmaları sürüyor.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı