KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İlk İftar Şehit Yakınları ve Gazilere

13.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İlk İftar Şehit Yakınları ve Gazilere

 

Dolmabahçe Sarayı’nda, 56 ilden 261 şehit yakını ve gazinin katıldığı iftar yemeği veren Cumhurbaşkanı Gül, “Şehitlerine, gazilerine sahip çıkmayan milletten iş gelmez” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit aileleri ve gaziler ile Dolmabahçe Sarayı’nda iftar yemeğinde bir araya geldi. 

 

 

“BU VATAN, BU MİLLET, SİZE MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olduktan sonra 2007 yılında başlattığı iftar yemeklerinin dördüncüsünde bir arada olunduğunu belirtti. İftar yemeğinde, Türkiye’deki 50’nin üzerinde şehirden şehit yakını ve gazinin bulunduğunu ve milletçe hepsine şükran ve minnet duyduğumuzu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu şunu gösteriyor ki: Bu vatanın dört bir yanından, bu vatanın birliği için, bütünlüğü için; bu vatanın, bu milletin geleceği için şehitler verilmiş. Sizler, en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi; küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiniz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık da söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet, size minnet ve şükran borçludur. Benim verdiğim bu davet, bu iftar, aslında devletimizin, milletimizin size sahip çıktığının ve daima sizin yanınızda olduğunun sadece ufak bir göstergesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ne zaman bir şehit haberi gelse, milletimizin büyük üzüntü duyduğunu ve herkesin bu acıyı derinden hissettiğini, cenaze törenlerinde acının paylaşıldığını ancak, ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, “Yalnız olmadığınızı göstermek için, sizleri her sene bu iftara davet ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜM TALEPLER TEK TEK TAKİP EDİLİYOR

Geçen yıl verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “İnşallah gelecek sene iftara davet edecek kimse olmaz demiştim. Bunu çok arzu etmiştim, ama maalesef öyle olmadı. İşte geçen seneden bu yana, şehit olanların yakınları, gazilerimiz sizlersiniz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakını ve gazilere varsa taleplerini, her masada bulunan görevliler aracılığıyla kendisine iletilmelerini istedi ve tüm taleplerin yakından takip edileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıllarda iletilen taleplerin tek tek takip edildiğini de vurguladı.

“ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERİMİZE DAİMA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Konuşmasında şehit yakını ve gazilere “Hepinizin başımızın üstünde yeriniz var. Valilerimizin, emniyet müdürlerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, hepsinin kapıları size sonuna kadar açıktır” diyen Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Şehitlerine, gazilerine sahip çıkmayan milletten iş gelmez. O milletin geleceğinde iş yoktur. Onun için biz şehitlerimize, gazilerimize daima sahip çıkacağız ve onları baş tacı edeceğiz. Onlar bulundukları beldenin, mahallenin, şehrin en onurlu insanlarıdır. Ve bunu da fiiliyatta hepsine göstereceğiz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında ümit ederim ki yanlışa sapanlar, yanlış içinde olanlar, kardeşlerinin kanlarına girenler, onlar da yanlış yolda olduklarını hatırlarlar, düşünürler ve bu yanlışlardan vazgeçerler. Devletimiz, milletimiz teröre asla fırsat vermeyecektir. Türkiye`nin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz.”

56 İLDEN, 261 DAVETLİ

İftar yemeğine davet edilecek kişilerin belirlenmesi için 2009 yılının Ocak ayından bugüne kadar şehit ve gazi olan güvenlik mensuplarının isimlerinin tespiti için çalışma yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarından faydalanılan çalışma sonucunda toplam 200 civarında şehit ve gazi adı belirlendi. Yapılan çalışma sonucunda her şehit ve gazi için 2 kişinin davet edilmesi kararlaştırıldı.

HER MASAYA BİR YETKİLİ

Şehit yakını ve gazilerin İstanbul’a gidişi valilikler, İstanbul’da karşılanmaları ve konaklama ihtiyaçları ise Cumhurbaşkanlığı’nca sağlandı. Yemekte her masaya en az 1 Cumhurbaşkanlığı yetkilisi oturdu ve davetlilerle ilgilenerek, davetlilerin taleplerini not aldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı