KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül: "81 Yıldız Başarılarıyla Gurur Kaynağımız Oldu"

18.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Bayan Gül’ün himayesinde başlatılan, 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin “2010 Yıldızları” Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Bayan Hayrünnisa Gül'ün himayesinde geçen yıl hayata geçirilen ve 81 ilden eğitimlerinde ve sporda başarılı olan öğrencilerin eğitimine destek olunmasını amaçlayan “81 İlden 81 Yıldız” eğitim projesinin “2010 Yıldızları”, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

 

 

Bayan Gül, törende yaptığı konuşmanın başında, Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen patlamayı hatırlatarak, “Bugün sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz ama maalesef dün Zonguldak'tan gelen acı haber bizleri oldukça üzdü ve kaygılandırdı. Maden ocağından gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Dualarımız onlarla. İnşallah kurtarma çalışmalarından tüm Türkiye'yi sevindirecek haberler alırız” dedi.

Türkiye genelinde yürütülen eğitim faaliyetlerinin en önemlilerinden biri olarak nitelediği “81 İlden 81 Yıldız Projesi”nin ikinci yılında Türkiye'nin dört bir yanından gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bayan Gül, geçen yıl 81 ilden seçilen gençlerle hiç kopmadıklarını, sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

“Bazen telefonla, bazen e-mail ile bazen de yardımcılarım vasıtasıyla 81 evladımı yakından takip ettim. İl ziyaretlerinde beni her ilde bir çocuğum karşıladı” diyen Bayan Gül, gençlerin başarılarıyla gururlandıklarını, dertleriyle dertlendiklerini ve derman olmaya çalıştıklarını ifade etti.

“HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM”

Gençlerin önlerine çıkan engelleri daha kolay aşabilmeleri için onların hep yanlarında olduklarını ifade eden Bayan Gül, şöyle konuştu:

“Onlar bizim yıldızlarımızdı. Gözlerindeki ışıltı ve bu bir yıl içinde yaptıkları da bizleri haklı çıkardı. Okuldaki ve spordaki başarılarını devam ettirdiler. Yalnızca yurt çapında değil, dünya çapında da önemli derecelere imza attılar, bizleri mahcup etmediler. İmkân verilince gençlerimizin neler yapabildiklerini Türkiye'ye gösterdiler. Manevi anneleri olarak, yıldızlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Çünkü onlar, böyle bir projeyi hayata geçirmekle bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ispat ettiler. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadılar. Elde ettikleri başarılarla ailelerinin, bizim ve tüm milletimizin gurur kaynağı oldular.”

Bir anne için en büyük mutluluğun evlatlarının başarılarını görmek olduğunu dile getiren Bayan Gül, bu mutluluğu yaşatan gençlerle gurur duyduğunu söyledi. Bayan Gül, gençlerin bundan sonra da azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerine inandıklarını belirterek, “Unutmayın ki biz, her zaman sizlerin yanında olacağız” dedi.

“HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN VE ONLARA ULAŞMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİN”

Projeye bu yıl katılan 81 yıldızla ailenin daha da büyüdüğünü belirten Bayan Gül, çocuklara şöyle seslendi:

“Sizlerin de en az ağabeyleriniz, ablalarınız kadar başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok ama sizlerden bana bir söz vermenizi istiyorum. Derslerinize çok çalışacaksınız, hedeflerinizi hep yüksek tutacak ve onlara ulaşmaktan asla vazgeçmeyeceksiniz. Sporda aldığınız derecelerle bayrağımızı dünyada en üst sıralarda dalgalandıracaksınız. Atatürk`ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü kendinize rehber edineceksiniz.

Başarılarınız kadar bilginiz, dürüstlüğünüz ve ahlakınızla da herkese örnek olacaksınız.”

Gençlerin yarınlar demek olduğuna işaret eden Bayan Gül, “Bugün gençlerimize yapacağımız yatırım daha güçlü bir Türkiye için yapılan yatırımdır. Ülkemizde okuyan, aldığı eğitimle dünya çapında işlere imza atan, sporda uluslararası derecelerle bayrağımızı dalgalandıran gençlerimiz arttıkça, ay yıldızımız daha güçlü parlayacaktır. Bu ülke, gençlerimizin başarılarıyla güçlenecek, dünya ülkeleri arasında saygın yerini alacaktır`` diye konuştu.

Bayan Gül, konuşmasının sonunda millî tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs`ı gençlere armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla andığını dile getirerek, gençlerin bayramını kutladı.

2010 YILDIZLARI: “BİZLERE DUYULAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ”

Törende, “2009 Yıldızları” adına Sinop`tan Şirin Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, projeye dâhil olmanın, kurduğu hayallerin bile ötesinde olduğunu söyleyerek, yıldız seçildikten sonra geleceğiyle ilgili önemli kararlar aldığını, hayata bakışının olumlu yönde değiştiğini söyledi.

Yılmaz, “Hepimizin hedefleri ve amaçları var. “81 İlden 81 Yıldız” projesi yalnızca bana değil benim gibi birçok arkadaşıma umut oldu. Emin olun ki salonda bulunan tüm arkadaşlarım sizler gibi ülkesinin kalkınması için çabalayan insanlar sayesinde okuma fırsatı bulacak ve hedeflerine ulaşacak. Her birimiz ülkemize yıldız olmanın verdiği sorumlulukla hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“2010 Yıldızları”nın tanıtım filminin ardından bu yıl seçilen öğrenciler adına konuşma yapan Balıkesir İstanbulluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi, karatede Avrupa üçüncülüğü ve Türkiye Birinciliği bulunan Ümit Erkan Tunç da okulda ve sporda başarılı olmak için çok çalıştığını ifade ederek, projenin 2010 yıldızı seçilmekten büyük onur duyduğunu belirtti.

Tunç, “İnanıyorum ki bu teşvik şu an salonda bulunan tüm yıldızlar için daha büyük başarıların kapısını açacaktır. Bizler üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız, bizlere duyulan güveni boşa çıkartmayacağız” dedi.

Projeye 2009 ve 2010 yılında katılan öğrencilerin yanı sıra Basketbol (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Futbolcu Ayhan Akman, bilardocu Semih Saygıner`in de aralarında bulunduğu sporcular, oyuncu Şafak Sezer, Ferhat Yılmaz, şarkıcı Sinan Özen ve basın-yayın organlarının temsilcileri ile diğer davetlilerin katıldığı törende, yazar Mümin Sekman de başarı konulu bir sunum yaptı.

Bayan Gül, 2010 yıldızları ile fotoğraf çektirdikten sonra düzenlenen resepsiyona katılarak davetliler ile bir araya geldi.  

81 İlden 81 Yıldız Projesi Tanıtım Filmi

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı