KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

81 İlden 81 Yıldız Çankaya Köşkü'nde Buluştu

18.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Hayrünnisa Gül’ün himayesinde gerçekleştirilen “81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi”nin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Türkiye genelinde okul ya da spor hayatında başarılı 81 gencin yanı sıra bazı millî sporcular ve basın dünyasının temsilcilerinin de katıldığı toplantı, projeyi anlatan tanıtım filminin gösterimi ile başladı.

Tanıtım filminin ardından bir konuşma yapan Bayan Gül, sözlerine gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. İnsanın dünyaya geldiği ilk andan itibaren öğrenmeye ve kendini geliştirmeye başladığını ifade eden Bayan Gül, gelişmenin temel kaynağının eğitim olduğunu dile getirdi. Bu nedenle her fırsatta eğitimin önemine dikkat çektiklerini kaydeden Bayan Gül, ailelere “çocuklarınızı okutun”, çocuklara da “okuyun, mutlaka eğitiminizi tamamlayın” dediklerini belirtti. Bayan Gül, “Çünkü bugün karşı karşıya olduğumuz pek çok sorunun nedeni cehalet” dedi.

 

 

“Işığınızla Yarınlarımızı Aydınlatacaksınız”

Gençlere seslenerek eğitimin önemini anlatan Bayan Gül, şöyle konuştu: “Her biriniz, gerek okul hayatında gerekse sportif faaliyetlerde bizleri gururlandıran başarılara imza atıyorsunuz. Farklı şehirlerden, farklı ailelerden geliyorsunuz. Ancak sizi Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde bir araya getiren ortak nokta, azminiz, gayretiniz, içinde bulunduğunuz şartlara rağmen çok çalışarak başarılı olmanız. Aksaray’dan Murat, Giresun’dan Hatice, Hakkari’den Rojbin, İzmir’den Begüm, Hatay’dan Deniz, Malatya’dan Bayram, Yalova’dan Engin ve burada ismini sayamadığım diğer gençlerimiz, sizler aynı başarı öyküsünün kahramanlarısınız. Biz size ‘81 yıldız’ adını verdik. İnanıyoruz ki, ışığınızla yarınlarımızı aydınlatacak, başarılarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız.”

Proje kapsamında seçilen 81 gencin sadece derslerindeki değil, spordaki başarılarının da göz önüne alındığını söyleyen Bayan Gül, Türkiye’de bir kaç spor dalı dışında dünya çapında sporcu yetişmediğini ifade etti. Bunun, üzerinde düşünülmesi gereken bir tablo olduğunu belirten Bayan Gül, sporcu gençlere daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Seçilen öğrenciler arasında, Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil eden sporcular bulunduğuna dikkati çeken Bayan Gül, Trabzon’dan seçilen ve Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Osman Tolip’in, Millî Takım Kampında olduğu için törene katılamadığını belirtti ve genç sporcuya başarılar diledi.

“Sizinle Gurur Duyuyorum”

Bayan Gül, gençlere şöyle seslendi: “Benim sizden tek bir istediğim var, hedefinizi belirlerken çıtayı hep yüksek tutun. Dünya çapında başarılara imza atın, bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları sizler olacaksınız. Başarmamanız için hiç bir sebep yok. Hepinizin gözünde bu ışık var. Beni, anneniz olarak kabul edin. Çünkü ben hepinizi evladım gibi görüyorum. Her birinizin hangi şartlarda neler başardığınızı biliyor, sizlerle gurur duyuyorum. Gayret ve başarılarınızla diğer gençlere de ilham kaynağı olmanızı diliyorum. Biz bugün suya sadece bir taş attık, halkaların genişlemesi ise hepimizin elinde. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hayırsever insanlarımız evlatlarına sahip çıkacak ve 81 ilimizden binlerce yıldız daha doğacaktır.”

“Gençlerimize de Geleceğimize de Güveniyoruz”

Gençlerine güvenmeyen toplumların geleceklerini de kuramayacaklarına işaret eden Bayan Gül, “Bizler gençlerimize de geleceğimize de güveniyoruz. Onlara yarınlarımızı emanet ediyoruz. Emanetimize en iyi şekilde sahip çıkacaksınız, bundan hiç kimsenin şüphesi yok” dedi.

Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına inandığı gençlerden kendilerine güvenmelerini, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için gayret göstermelerini ve hedeflerinden asla vazgeçmemelerini isteyen Bayan Gül konuşmasını, “İstiklal mücadelemizin başlangıcını temsil eden 19 Mayıs’ı sizlere armağan eden Büyük Önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor sevgili gençlerimizin bayramını kutluyorum” diyerek bitirdi.

Gençler Adına Konuşan Sekmen: “Çok Çalışacağımıza Söz Veriyoruz”

Törende, proje kapsamında Ankara’dan seçilen, Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıfında okuyan Sultan Sekmen de öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Satrançta başarılı olan Sekmen, annesinin ev hanımı olduğunu, babasının da geçici işlerde çalıştığını belirterek, 4 kardeşiyle sobalı bir evde oturduklarını anlattı. Okumak, iyi bir meslek sahibi olmak için çalıştığını ve kaymakam olmak istediğini belirten Sekmen, “Her genç gibi benim de hayallerim var. Fakat zaman zaman koşullardan dolayı, bunları gerçekleştirmek bana çok zor ve uzak görünüyordu” dedi.

Ailesinin içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan dolayı bir an önce işe girmesi gerektiğini ve bunun için okulu bırakmayı düşündüğünü söyleyen Sultan Sekmen, bu kaygılarını paylaştığı okul müdürünün, kendisine eğitiminin sonuna kadar destek olacağı sözünü verdiğini aktardı. Çevresinde, ideallerini gerçekleştirmiş, hayallerine kavuşmayı başarmış çok fazla insan olmadığını ifade eden Sultan Sekmen, “Bir genç için gelecekten bir şeyler beklememek, hayal kuramamak ne kadar zor ve acıdır bilirsiniz. Artık sizin desteğinizle ben ve benim durumumda olan arkadaşlarım hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Zaman zaman doğuştan kaybetmiş biriyim diye düşünerek çok üzülürdüm. Tüm bunlara rağmen yine de derslerime çok çalışıp elimden geleni yaptım” diye konuştu.

Seçilen öğrenciler gibi kendisinin de “Cumhurbaşkanımızın eşi niye bizimle ilgilensin” diye düşündüğünü anlatan Sekmen, “Hepimiz şu anda buradayız, benim bundan sonra iki annem var. Biri beni doğuran, büyüten annem. Diğeri de beni hiç tanımamasına rağmen benim gibi gençleri düşünen, eğitimleri için çırpınan, geleceğimi düşünen annem. Teşekkürler Hayrünnisa annem...” dedi.

Toplantının sonunda, öğrenciler Hayrünnisa Gül’e çiçek takdim ederek, fotoğraf çektirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı