KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye Özel Sektörünün Gücüyle Güçleniyor"

04.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamlarının dinamizm ve atılganlıklarıyla Türkiye’ye büyük katkılarda bulunduklarını vurguladı.

Kabulde, TUSKON’un faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi veren Başkan Meral, çok sayıda ticaret köprüsü programı yaptıklarını, bunların belli başlılarının Pasifik bölgesi, Avrupa (özellikle doğu ve orta Avrupa), Afrika ve Avrasya ile yapılanlar olduğunu belirtti.Afrika ile yapılan programlarda 5.25 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulduğunu söyleyen Başkan Meral, Avrasya programına ise 11 ülkeden 1050 iş adamının katıldığını belirtti.

DÜNYA TİCARET KÖPRÜSÜ İLE 7 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

2009 yılında bölgesel toplantılar yerine “Dünya Ticaret Köprüsü” yapmaya karar verdiklerini söyleyen Başkan Meral, bu organizasyona 135 ülkeden 2250 iş adamının katıldığını, 138.000 iş görüşmesi yapılarak 7 milyar dolarlık iş hacmi oluşturuldu vurguladı.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN TANITIMINA KATKI

TUSKON’un sadece ticaret hedefiyle yola çıkmadığını, aynı zamanda Türk kültürünü de tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Meral, gelen misafirleri 45 Anadolu ilinde ağırladıklarını söyledi.

Faaliyetlerine TUSKON’a üye olmayan kişi ve kuruluşları da davet etmeye özen gösterdiklerini belirten Başkan Meral, 2009 Dünya Köprüsü programına katılan Türk iş adamlarının yüzde 25’inin TUSKON üyesi olmadığını vurgulayarak, bu rakamı yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATAN ÖZEL SEKTÖRÜN DİNAMİZMİ HEYECAN VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, TUSKON’u gerek seyahatler gerekse diğer vesilelerle tanıdığını, anlatılanların Türkiye’nin geldiği nokta adına gurur verici olduğunu belirtti. Türk iş adamlarının vizyonları, dinamizmleri, esneklikleri ve atılganlıklarıyla Türkiye’ye çok büyük katkılarda bulunduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin gücüne güç katan özel sektörünün dinamizminin heyecan verici olduğunu söyledi.

“HERKESİ KUCAKLAMAK LAZIM”

“Türkiye özel sektörünün gücüyle güçleniyor. Hepiniz liderlersiniz. Sizin sayınız ne kadar artarsa ülkenin gücü de o kadar artar. Türkiye’nin esas gücü, Türkiye’nin iş adamıdır, müteşebbisidir. Bunu her yerde söylüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Gül, TUSKON’un faaliyetlerine üyesi olmayan iş adamlarını davet ettiğini burada öğrendiğini ve bundan dolayı tebrik ettiğini söyledi. “Herkesi kucaklamak lazım” diyen Cumhurbaşkanı Gül, ihracat yapmanın bir kültür olduğunu ve bu tip çalışmalarla Anadolu’daki iş adamlarının da ihracata başladığını söyledi.

“Okullar ve eğitim faaliyetleri ile insanî amaçlı klinikler de çok önemli” diyen Cumhurbaşkanı Gül, eskiden devlet tarafından yapılan bu hizmetlerin şimdi iş adamlarınca yürütüldüğü ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, ekonomi biliminin insanı sadece para kazanma amacı olan bir varlık olarak tarif ettiğini ama bu tip çalışmalarla insanî değerlerin ticarete eklendiğini de sözlerine ekledi.

TUSKON

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren iş adamları derneklerinin çatı organizasyonu olarak faaliyet gösteriyor.

Ülke çapında yayılmış 7 ayrı bölgesel iş dünyası federasyonunun oluşturduğu TUSKON, 2005 yılında İstanbul`da kuruldu. MARİFED, ESİDEF, KASİF, ANSİFED, DASİDEF, GÜNSİAF gibi federasyonları çatısında buluşturan TUSKON bünyesinde, 80 ilde 151 iş adamı derneği faaliyet gösteriyor. 14 bin civarında girişimciyi temsil eden TUSKON, ülke kalkınmasının temelini oluşturan ekonomik yapılanmanın geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmalarını desteklerken; işletmeleri ve girişimcileri global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı