KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "İstikrar Hepimizin Çıkarına"

19.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "İstikrar Hepimizin Çıkarına"


Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde Asya Pasifik Dış Ticaret Bakanları`nı kabulünden önce gazetecilere, gündeme ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Çankaya Köşkü`nde Asya Pasifik Dış Ticaret Bakanları`nı kabulünden önce gazetecilere, gündeme ilişkin kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde kamuoyundaki tartışmaları izlediğini belirterek 26 Mayıs`ta yaptığı yazılı açıklamayı hatırlattı. "Bütün bu tartışmalar yapılırken adap, usul ve belli bir düzeye riayet etmek gerekiyor. Millî birliğimizi, bütünlüğümüzü, ekonomik ve siyasî istikrarımızı muhafaza etmek hepimizin çıkarınadır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "O bakımdan bu tartışmalarda, özellikle bu söylediğim unsurlara özen gösterilmesinin önemli olduğu kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Sadece Avrupa İle Değil Tüm Dünya İle İlgileniyoruz

Açıklama sonrasında TUSKON`un ev sahipliğini yaptığı 2. Asya-Pasifik Ticaret Köprüsü organizasyonu sebebi ile ülkemizde bulunan, Asya Pasifik Dış Ticaret bakanlarını kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, "Dışarıdan bakıldığında Türkiye`nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine odaklandığı, dünyanın geri kalanını ihmal ettiği görüntüsü olabilir, bu doğru değil. Tüm dünya ile ilgileniyoruz. Dünyanın her yerindeki gelişmeler Türkiye için önemlidir. Asya-Pasifik ülkeleri de bizim özel ilgi alanımız içerisindedir" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı