KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Düşünce Kuruluşları Türkiye'nin Fikirlerini Yerli Bir Gözle Dünyaya Aktarıyor"

20.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Stratejik Düşünce Enstitüsü heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, düşünce kuruluşlarının Türkiye’nin gerçek düşüncelerinin yerli bir gözle dış dünyaya aktarılması konusunda önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen kabulde Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün yayınları ve çalışmalarını takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, düşünce kuruluşlarının Türkiye’nin birikimi ve potansiyelinden hem devlet adamlarının, hem de dış dünyanın faydalanması noktasında çok önemli bir işlevi yerine getirdiklerini söyledi.

“YAPICI REKABET TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ”

SDE’nin güçlü bir kadro ile yola çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, dünce kuruluşları arasında yapıcı bir rekabetin varlığını gözlemlediğinden söz ederek bu durumun Türkiye için bir kazanç olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, düşünce kuruluşlarının, Türkiye’de olup bitenlerin ve Türkiye’nin gerçek düşüncelerinin yerli bir gözle dış dünyaya aktarılması konusunda önemli bir misyon yüklenmenin yanı sıra, Türkiye’nin uluslararası sorun çözme kapasitesinin ortaya konması açısından da önemli bir rol oynayabileceklerini sözlerine ekledi.

SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay da Cumhurbaşkanı Gül’e, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, geçmişi yeni olan ama etkisi hızla artan düşünce kuruluşlarından biri olarak Türkiye’nin birikimini uluslararası ortamda temsil etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kabulde SDE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Köni, Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı