KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kızlarağası Hanı'nda Sanatçılarla Sohbet

27.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, tarihî Kemeraltı Çarşısı’ndaki Kızlarağası Hanı’nı gezdi. Hana gelişinde coşkulu bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, sanatçılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, tarihî Kemeraltı Çarşısı’ndaki Kızlarağası Hanı’nı gezdi. Hana gelişinde coşkulu bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Kızlarağası Hanı’nda 3 sanat grubunun ortak sunduğu müzik dinletisini ve zeybek oyununu izledi. 

   

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, İzmir’de bulunmaktan ve sanatçılarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, sanatçıların bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu Türkiye’de bir çok yer olduğunu, Kızlarağası Hanı’nın da böyle bir mekân olduğunu belirterek, İzmir’in tam kalbinde olan bu yerde sanatçılarla bir arada bulunmanın kendisi için eşsiz bir hatıra olduğunu sözlerine ekledi.

Çocukluğunun İzmir’de geçtiğini, Kemal Reis İlkokulu’nda eğitim gördüğünü, Halil Rıfat Paşa semtinde dedesinin evinde kaldığını ve İzmir ile ilgili çok güzel hatıraları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün de İzmir ışıldayan bir kent. İzmir her zaman çok ayrı bir şehirdir. Türkiye’nin en çok gurur duyduğu, çok fazla zenginliği olan ilimizdir.”

Daha sonra, Agora Ören Yeri’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Toplantısı’na katıldı.

Kızlarağası Hanı

İzmir’deki hanların en büyüğüdür. Hisarönü’ne giden yol üzerinde yer alan yapı 1745’te Kızlarağası Hacı Beşir tarafından yaptırılmıştır. Kareye yakın dikdörtgen planlı, iki katlı, avlulu büyük bir yapıdır. Yedi kapısı vardır. Duvarları güzel bir taş işçiliği ile örülmüştür.

Agora Ören Yeri

İzmir’in Konak ilçesinde, Namazgah-Tilkilik mevkiinde bulunan Agora, Roma Dönemi’ne ait bir devlet agorasıdır. Politik toplantıların ve seçimlerin yapıldığı bir yerdir. Kazılarda agoranın büyük bir bölümü ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde sadece kuzey ve batı bölümleri açıktır.

 

Cumhurbaşkanı Gül’e Kızlarağası Hanı’nda Hediye Takdim Edenler


1. Harun Özdemir - Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı, Araştırmacı-Yazar
2. İlhan Genç - Klasik İslam Türk Edebiyatı Yazarı
3. Mahir Adıbeş - Yazar
4. Hira Karagulle - Yazarlar Birliği Üyesi
5. Veli Güler - Yazar
6. Celal Fedai – Söz Yazarı
7. Şaziment Duran - Ressam
8. Naci Gümüş - Şair, Yazar
9. Nihat Dağlı – Yazar, Yayın Editörü
10. Hakki Yılmaz - Araştırmacı Yazar
11. Serhat Yalamanoğlu - Fotoğraf Sanatçısı
12. Gülin Altuner - Seramik Sanatçısı
13. Ömür Erkan - Hat Sanatçısı
14. Gülay Atıcı Ertan - Taş İşlemecisi
15. Hasan Var - Bakır Ustası
16. Kayıhan Bölükbaşı

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı