KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kinşasa'daki Şafak Türk Okulu'nu Ziyaret Etti

15.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Kinşasa'daki Şafak Türk Okulu'nu Ziyaret Etti

 

Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri her alanda geliştirme kararlılığında olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bunun en önemli ayaklarından birini de eğitimdeki iş birliğinin oluşturduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, resmî ziyarette bulunduğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin başkenti Kinşasa’daki Şafak Türk Okulu’nu ziyaret etti.

 

 

KONGOLU KIZ KARDEŞLERDEN İSTİKLAL MARŞI

Cumhurbaşkanı Gül, okula gelişinde ellerinde Türkiye ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti bayrakları sallayan öğrenciler ve veliler tarafından karşılandı. Türkiye ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin ulusal marşlarını söyleyen okul öğrencileri, her iki dilde şarkılar seslendirdiler. Ankara’da geçen yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katılan iki küçük kız kardeş İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu ve Cumhurbaşkanı Gül’e, yerel danslardan örnekler sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül, gösterilerin ardından yaptığı konuşmada; okulu ziyaret etmekten onur duyduğunu söyleyerek, Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri her alanda geliştirme kararlılığında olduklarını vurguladı ve bunun en önemli ayaklarından birini de eğitim alanındaki iş birliğinin oluşturduğuna işaret etti.

“BU ÇOCUKLAR, KONGO’YU EL BİRLİĞİ İÇİNDE DAHA ÇOK YÜCELTECEK VE ZENGİNLEŞTİRECEKLER”

Konuşmasında Türkçe’deki “Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu küçük çocuklar da yarının büyükleri ve Kongo’nun en değerli vatandaşları olacak ve Kongo’yu el birliği içinde çok daha yüceltecekler, zenginleştirecekler” dedi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, okulda eğitim alan öğrencilerin gelecekte iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Okulun ülkelerinde hizmet etmesine olanak sağlayan Kongo Demokratik Cumhuriyeti yetkililerine ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden öğretmenlere şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Gül, okulların yapımına yardımcı olan Türk iş adamlarını da katkılarından dolayı tebrik etti.

Konuşmasının ardından yeni bina inşaat alanında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, burada inşaat şirketi yetkilileri ve işçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GÖRÜŞMELERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kinşasa’daki Şafak Türk Okulu’nu ziyaretinin ardından, Parlamento Binası’nda Senato Başkanı Kengo Wa Dondo ve Meclis Başkanı Broshabe Evariste ile görüştü. Daha sonra Kongo Nehri kıyısında bir süre gezinti yapan Cumhurbaşkanı Gül ardından, kaldığı otelde Doğu Kasai Eyalet Valisi Ngoy Kasanji’yi kabul etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı