KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, 115 Ülkeden Türkçe Konuşan Çocukları Ağırladı

03.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 115 ülkeden gelen öğrencileri Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde konuk öğrenciler folklor, şarkı ve şiir gösterileri sundu. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, Türkçe konuşurken misafir çocuklar tarafından anlaşılmaktan ve çocukları Çankaya Köşkü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaklaşık bir ay önce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen çocukların aynı salonda gösteriler yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bugün de dünyanın 115 ülkesinden çocukların Çankaya Köşkü’nde gösteriler sunduğunu belirterek, bu konuda emeği geçen herkese, Türkçeyi ve Türkiye sevgisini dünyanın bütün köşelerine taşıdıkları için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkçenin dünyanın en çok konuşulan ve en güzel dillerinden birisi olduğunu ifade ederek, Balkanlar’dan Çin’e kadar dünyada 300 milyonun üzerinde insanın Türkçe konuştuğunu vurguladı. Konuk öğrencilerin birçoğunun Türk coğrafyası ve medeniyeti ile ilgisi olmayan bölgelerden geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin Türkçe konuşuyor olmasının ve bulundukları bölgelerde Türkçe eğitim yapılmasının, Türkçenin gücünü gösterdiğini ve aynı zamanda Türkiye ile dünyanın her köşesini Türkçe vasıtasıyla bağdaştırdığını belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül: “Sizler Türkiye’nin Gönüllü Elçileri Olacaksınız”

Cumhurbaşkanı Gül, yurt dışında Türk okullarına ziyaretlerde bulunduğunu ve oralarda da bu güzel faaliyetleri ve eğitimi gördüğünü kaydetti. Bu okullarda eğitim gören çocukların, Türkiye ile ülkeleri arasında siyasi, ekonomik ve kültürel köprüler kuracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler büyüdüğünüzde ülkelerinizde Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaksınız. Ülkeniz ile Türkiye arasındaki ilişkileri her bakımdan geliştireceksiniz. Türkiye’yi, Türk Kültürünü, Türkçeyi, Türk insanının güzelliğini, kardeşliğini, dostluğunu da ülkenizde tanıtacaksınız ve çevrenize en güzel şekilde örnek olacaksınız” dedi.

Törenin ardından Kenya’dan gelen bir öğrenci Cumhurbaşkanı Gül’e Beşiktaş forması armağan etti. Daha sonra aralarında Mali Cumhurbaşkanı Amadou Toumani’nin kızının da bulunduğu konuk öğrenciler Cumhurbaşkanı Gül ile toplu fotoğraf çektirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı