KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Akif Sadece İstiklal Marşı Yazmadı; Anadolu'ya Millî Mücadele Ruhunu da Gösterdi"

12.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Akif Sadece İstiklal Marşı Yazmadı; Anadolu'ya Millî Mücadele Ruhunu da Gösterdi"

 

Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği”ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, milli şairimizin mücadeleci, mütefekkir ve ilim adamı kimliğine de vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Burdur’daki temasları çerçevesinde belediye başkanlığını ziyaretinin ardından ilin önde gelen iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından iş adamları ile bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, tören öncesi “Resimlerle İstiklal Marşı” konulu serginin de açılışını yaptı.

 

 

BURDUR’A YILLAR SONRA CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardan sonra Burdur’u ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olarak, il ziyaretlerinde güzel vesileler olmasını özellikle arzu ettiğini belirtti ve böyle bir günde Burdur’da bulunmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy’un sadece İstiklal Marşı’nı yazmadığını, Millî Mücadelenin en zor dönemlerinde adım adım Anadolu’yu dolaşarak halkımıza Millî Mücadele ruhunu da gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif’in şairliğinin yanı sıra mütefekkir ve ilim adamı olarak döneminin sosyal olaylarını şiirlerine yansıttığını dile getirdi.

“TÜRKİYE BUGÜN, KURTULUŞ SAVAŞI’NDA VERDİĞİ MÜCADELEYİ BAŞKA ALANLARDA VERİYOR”

Türkiye’nin bugün çok farklı bir ülke olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Mehmet Akif’in söylediği gibi, bir daha artık İstiklal Marşları yazılmayacaktır. Bugün, Türkiye Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyi başka alanlarda vermektedir; ilimde, bilimde, ekonomide, demokraside, hukukta. Bütün bu alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkesi olma yarışındadır. Ve bu yarışta da inanıyorum ki çok kısa süre içerisinde Türkiye, dünyanın en seçkin ülkelerinden birisi olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, uluslararası bütün kuruluşlarda Türkiye’ye olan ilginin artmasının, üniversitelerimizin güçlenmesinin ve bilim adamlarımızın başarılarının, bu noktaya gelindiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Bugünlere gelişimizi Millî Mücadelede çok büyük fedakârlıklarda bulunan, başta devletimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Kimi silahla, kimi kalemle bu mücadeleyi yaptılar. Ne mutlu ki bugün bizler onların değerlerini biliyoruz. Bu kadar sene geçmesine rağmen onları unutmuyoruz. Her geçen gün değerlerini daha çok anlıyoruz ve bize emanet ettikleri ülkemize çok daha fazla sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK İNSANLARIN İSİMLERİNİ TAŞIYAN ÜNİVERSİTELERİN SORUMLULUĞU DA BÜYÜKTÜR”

Büyük insanların isimlerini taşıyan üniversitelerin sorumluluğunun da büyük olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede Mehmet Akif ismini taşıyan bir üniversite olarak, bu büyük sorumluluğun gereklerinin yerine getirileceğine inandığını söyledi.

Konuşmasının sonunda, Millî Mücadelede emeği geçen herkesi bir kez daha yâd eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu ülkenin birliği, bütünlüğü için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi şükranla anıyorum ve her yerde, her ortamda onlara daima sahip çıkma borcumuz olduğunu da bütün halkıma bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Ardından Burdur Müzesini de gezerek, il yakınında yapılan kazılarda bulunan eserlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a gitmek üzere Burdur’dan ayrıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı