KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın Kabul Yıl Dönümünde Burdur'da

12.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın Kabul Yıl Dönümünde Burdur'da

 

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümünde Burdur’u ziyaret etti. Uzun yıllar sonra ili ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül’e, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Isparta temaslarının ardından Burdur’a geçen Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Burdur Valiliği’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül uzun yıllar sonra Burdur’u ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ziyaret heyecan verici. Sokaklarda gördüm; çocuklar cıvıl cıvıl. Geleceğimiz parlak” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül Burdurlularla

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Burdur`daki Ziyaretleri

 

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği`nde

 

CUMHURBAŞKANI GÜL BURDURLULARA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Garnizon Komutanlığı ve Burdur Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı ziyareti öncesinde, belediye binasının balkonundan Ulu Cami’nin avlusunda bekleyen vatandaşlara hitap etti.

12 MART: İSTİKLAL MARŞININ KABUL YIL DÖNÜMÜ

Burdur’da bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, 12 Mart’ın sadece Burdur için değil, Türkiye için de çok önemli bir gün olduğunu belirtti. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Burdur milletvekilliği yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Mehmet Akif sizin milletvekilinizdi ve bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü. Böyle bir günde gelmeyi ve sizlerle beraber olmayı tercih ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan “Yörük Çadırı”nı ziyaret etti. Burada, kentteki hayvancılık çalışmaları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’nın makamına geçti.

CUMHURBAŞKANI GÜL, MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA ETKİNLİĞİ’NDE

Cumhurbaşkanı Gül, Burdur’daki temasları çerçevesinde belediye başkanlığını ziyaretinin ardından ilin önde gelen iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından iş adamları ile bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, tören öncesi “Resimlerle İstiklal Marşı” konulu serginin de açılışını yaptı.

BURDUR’DA YILLAR SONRA BİR CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardan sonra Burdur’u ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olarak, il ziyaretlerinde güzel vesileler olmasını özellikle arzu ettiğini belirtti ve böyle bir günde Burdur’da bulunmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy’un sadece İstiklal Marşı’nı yazmadığını, Millî Mücadelenin en zor dönemlerinde adım adım Anadolu’yu dolaşarak halkımıza Millî Mücadele ruhunu da gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif’in şairliğinin yanı sıra mütefekkir ve ilim adamı olarak döneminin sosyal olaylarını şiirlerine yansıttığını dile getirdi.

“TÜRKİYE BUGÜN, KURTULUŞ SAVAŞI’NDA VERDİĞİ MÜCADELEYİ BAŞKA ALANLARDA VERİYOR”

Türkiye’nin bugün çok farklı bir ülke olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Mehmet Akif’in söylediği gibi, bir daha artık İstiklal Marşları yazılmayacaktır. Bugün, Türkiye Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyi başka alanlarda vermektedir; ilimde, bilimde, ekonomide, demokraside, hukukta. Bütün bu alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkesi olma yarışındadır. Ve bu yarışta da inanıyorum ki çok kısa süre içerisinde Türkiye, dünyanın en seçkin ülkelerinden birisi olacaktır” dedi.

Konuşmasının sonunda, Millî Mücadelede emeği geçen herkesi bir kez daha yâd eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu ülkenin birliği, bütünlüğü için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi şükranla anıyorum ve her yerde, her ortamda onlara daima sahip çıkma borcumuz olduğunu da bütün halkıma bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.

Ardından Burdur Müzesini de gezerek, il yakınında yapılan kazılarda bulunan eserlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a gitmek üzere Burdur’dan ayrıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı