KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Eğitim Her Engeli Aşar" Kampanyası Kosova'ya Model Olacak

02.02.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve eşi Nezafet Sejdiu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Konuklarını Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resmî tören ile karşılayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, basın mensuplarının görüntü almasının ardından bir süre baş başa görüştü.

Bayan Gül ve Bayan Sejdiu, görüşmenin ardından Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın tanıtım toplantısına katıldı. Devlet Bakanı Selma Kavaf, Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Beyazay Derneği Başkanı ve milletvekili Lokman Ayva, İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan ile ilgili bürokratların hazır bulunduğu toplantıda, bir yıl önce Bayan Gül'ün himayesinde başlatılan ve önemli bir başarı yakalayan kampanyanın detayları hakkında sunum yapıldı.

 

             

   

 

Bayan Sejdiu: "Ben de Bu Konuda Kosova'da Çalışmalar Yapacağım"

Toplantının ardından bir konuşma yapan Bayan Sejdiu, çok önemli bir amaca hizmet eden kampanyada emeği geçen başta Bayan Gül olmak üzere herkesi tebrik ettiğini belirterek, "Burada yaşayan engelliler çok şanslılar; çünkü devletin desteğine sahipler. Diyebiliriz ki, şansızlık içinde büyük bir şansa sahipler. Onlar bu toplumda kendilerini yalnız hissetmemektedirler" diye konuştu.

Kampanyayı yakından takip ettiğini ve Kosova'da da benzer bir çalışma yapacağını ifade eden Bayan Sejdiu, "Kosova'da da aynı sorunları yaşayan çocuklarımız var. Ama biliyorsunuz, yeni bir ülkeyiz, bizim çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bugün burada sizlerle birlikte edinmiş olduğum bu tecrübe benim için yeni kapılar açmaktadır. Ben de bu konuda Kosova'da çalışmalar yapmaya başlayacağım" dedi.

Bayan Gül: "Kosovalılar ile Sadece Bu Projede Değil, Her Konuda Tecrübelerimizi Paylaşabiliriz"

Bayan Gül ise Kosova'nın bağımsızlık mücadelesinde Türk halkının kalbinin hep onlarla beraber olduğunu belirterek, "Kosova çok yeni bir ülke; ama engelleri aşmada hep beraber olacağımıza emin olabilirler. Elimizden ne gelirse hep beraber Türk halkı olarak Kosovalılara destek veririz. Sadece bu projede değil, her projede tecrübelerimizi paylaşabiliriz" diye konuştu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı