KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Amasyalılar, Amasya Tamimi ile Ne Kadar Gurur Duysalar Azdır"

12.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya’daki temasları çerçevesinde, Uluslararası Atatürk Kültür Haftası resmî açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya’daki temasları çerçevesinde, Uluslararası Atatürk Kültür Haftası resmî açılış töreninde katılarak, Atatürk ve Bayrağa Saygı kortejinde yürüdü.

Tören alanına gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk koyan ve Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, ziyaretinin, Amasya Tamimi’nin 90. yıl dönümüne rastlamasının kendisi için ayrıca önem taşıdığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin bu şehirde atıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Amasyalılar, Amasya Tamimi ile ne kadar gurur duysalar azdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya’ya her gelişinde yeni güzellikler, gelişmeler gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu ifade ederek, 7 bin 500 yıllık tarihî birikime sahip Amasya’nın aynı zamanda bir kültür kenti olduğunu kaydetti.

Bu topraklar, 90 yıl önce emanet edilirken, çağdaş medeniyetlerin en üstünün istikamet olarak gösterildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, vakti o günleri konuşarak geçirmeyeceklerini söyledi.

 

“Daha Müreffeh Bir Ülke İçin Daha Çok Çalışmak Gerek”

Çağdaş medeniyetlerin en üstüne çıkmak, onlarla en iyi şekilde yarışmak için herkesin gece, gündüz çalışması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemizi, memleketimizi daha güzel imar etmek, daha çok geliştirmek, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak, bugün yaşayanlara da daha müreffeh bir hayat imkânı verebilmek için hepimizin çok çalışması gerekiyor” diye konuştu.

Amasya’daki öğrencilerin, bilime olan ilgi ve sevgisinin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin çocuk ve gençlerimizin elinde büyüyeceğini, geleceğin de onların elinde yükseleceğini ifade ederek, “Onun için eğitime hepimiz çok önem vermeliyiz” dedi.

Amasya’da, turizmin de gelişmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, her türlü altyapının bulunduğu bu şehri, yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde tanıtmak gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, bu yönde gördüğü üstün gayretlerden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu gayretlerin, birkaç sene sonra Amasya’yı çok daha farklı kılacağına olan inancını dile getirdi.

Amasya’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı