KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül`ün Amasya Ziyareti

12.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül`ün Amasya Ziyareti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya Genelgesi’nin yayımlanmasının 90. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “12–22 Haziran 2009 Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin açılışına katılmak ve temaslarda bulunmak amacıyla Amasya’da.

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya’da ilk olarak Amasya Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Cumhurbaşkanı Gül’e “Amasya Tamimi” metninin yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

Uluslararası Atatürk Kültür Haftası kapsamında, Amasya genelindeki okul ve kamu kuruluşlarının yıl boyunca hazırladıkları proje stantlarının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül, ilköğretim öğrencilerinin sergiledikleri halk oyunları gösterisini de izledi.

Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen öğle yemeğinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada büyük medeniyetlerin iz bıraktığı Amasya’nın tarihteki önemini vurguladı.

 

 

“Amasya, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Tarihi Açısından Önemli Bir Yere Sahiptir”

Cumhurbaşkanı Gül, “Amasya’yı anlamlı kılan bir başka sebep de Kurtuluş Savaşı’nın temelinin atıldığı şehirlerden biri olması. Amasya Tamimi ile, o manifestoyla, ortaya konan milletin geleceğinin, kurtuluşunun milletin kendi iradesiyle gerçekleşeceği kararlılığı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir noktadır. Amasyalılar Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını o kadar çok kucaklamış, öyle heyecan vermiştir ki bu kararlılık ortaya çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin temelleri böyle bir sevgi ve kararlılıkla atılmıştır. Bunlar bir şehir için büyük bir onur. Amasya bununla ne kadar gurur duysa az” dedi.

“Var Olan Turizm Potansiyeli Geliştirilmeli”

Amasya’nın günümüzde de önemli başarılara imza attığını, Türkiye’nin mermer kaynaklarının yüzde 20’sinin Amasya’da olduğunu öğrenmekten heyecan duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, potansiyel olarak var olan turizmin gelişmesi için tur operatörleriyle iş birliği yapılmasının önemine de işaret etti.

“Amasya Üniversitesi, Güzel Bir Butik Üniversite Olur”

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya Üniversitesi’ne şehrin vizyonunun gelişimi açısından büyük görev düştüğünü de bildirerek, “Burası güzel bir butik üniversite olur. Şehir zaten butik. Küçük ama içinden büyüklük çıkarabilir çünkü o kültür var” şeklinde konuştu.

Tarım alanında da eğitim yoluyla bilimsel yöntemler geliştirilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarına “devletin desteği arkanızda” diye seslenirken, Amasya’nın asayiş ve huzur açısından müstesna bir il olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kentteki herkesi Amasya’yı daha ileriye götürmek için çaba göstermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya temasları çerçevesinde, Garnizon Komutanlığı ile Amasya Belediyesi`ne ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi`ni ziyaret etti ve “Ressamların ve Fotoğrafçıların Amasya Buluşması” adlı Resim Sergisi’nin açılışını yaptı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Amasya’da görev yapan şehzadelerin balmumu heykellerinin sergilendiği Şehzadeler Müzesi’ni gezen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı