KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye ve Singapur, Batı ile Doğu'nun Kültürel Zenginliklerini Harmanlıyor"

10.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmî ziyarette bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan ve eşi onuruna Çankaya Köşkü'nde resmî bir akşam yemeği verdi.

Yemekte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Singapur Cumhurbaşkanı Nathan'ın tarihî Türkiye ziyaretinin birçok açıdan özel anlam ve önem taşıdığını belirtti.

Singapur'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez gerçekleştirilen resmî ziyaretten büyük sevinç ve kıvanç duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaretin iki dost ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yıl dönümüne denk gelmesinin de memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

 

             

       

 

"Barış ve Hoşgörü Geleneğinin Hâkim Kılınması İçin Çaba Sarf Eden İki Dost"

Cumhurbaşkanı Gül, 40 yıllık zaman dilimi içinde, kuvvetli ve kalıcı iş birliği münasebetleri tesis eden Türkiye ile Singapur'un, ülkeleri ve halkları birbirlerine bağlayan karşılıklı dostluk duygularını pekiştirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün, Türkiye ile Singapur'un, çağdaş değer, ilke ve idealler etrafında birleşen, Batı ve Doğu'nun kültürel zenginliklerini harmanlayarak barış ve hoşgörü geleneğinin hâkim kılınması için samimiyetle çaba sarf eden iki dost olduğunu ifade etti.

Her iki ülkenin de bölgelerinde birer ekonomik cazibe merkezi konumunda bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ilişkilerin karşılıklı çıkarlara en iyi şekilde hizmet edecek güçlü bir ortaklığa dönüşeceğine olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, mükemmel siyasi ilişkilere paralel olarak, ekonomik ve ticari iş birliğinin de her geçen sene geliştiğine dikkat çekti.

"Singapur, Bölge ve Diğer Ülkeler İçin İlham Kaynağı"

Türkiye'nin, Asya'nın yükselişinde Singapur'u önemli ve önde gelen aktörlerden biri olarak gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Singapur'un kısa sürede gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal dönüşümün, bölge ve diğer ülkeler için de bir örnek ve ilham kaynağı teşkil ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin dış politikasında öncelikli hedefin, dünya milletlerinin refah içinde gelişmelerini sağlayacak barış ve istikrar ikliminin oluşturulup sürdürülmesine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu düşünceyle Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) bütünleşmesini desteklediklerini ve ilişkilerin iş birliğine dönüştürülmesini amaçladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, bu doğrultuda Türkiye'ye vereceği destek için Singapur'a müteşekkir olduklarını da sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı