KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye ile Singapur Birbirini Daima Desteklemektedir"

10.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan, heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

 

 

Singapur’dan Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Cumhurbaşkanı Gül, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk kez bir Singapur Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi ziyaret ettiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaretin, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yıl dönümüne rastlaması bakımından da anlamlı olduğunu belirtti.

Singapur ile Türkiye arasındaki ilişkilerin mükemmel bir şekilde cereyan ettiğini, ticari ilişkilerin de son yıllarda büyük bir ivme kazandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, son 4-5 yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaretin 200 milyon dolardan 1 milyar dolara ulaştığını vurguladı. İlişkilerin daha da gelişmesi için güzel görüşmelerde bulunulduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “İnanıyorum ki bu ziyaret yeni bir sayfa açacaktır” dedi.

Türkiye ile Singapur’un, birbirini tamamlayan ekonomik avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Singapur’un, Türkiye’deki yatırım ortamının değişmesinin farkında olan ülkelerin başında geldiğine dikkat çekti.

Singapur Cumhurbaşkanı Nathan ile görüşmelerinde, sadece Türkiye-Singapur arasında değil, üçüncü ülkelerde de ortak iş yapma niyetlerini gözden geçirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye ile Asya arasında ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle serbest ticaret anlaşması imzalanması gibi konularda da güzel görüşmelerde bulunduk. Türkiye ile Singapur birbirini daima desteklemektedir” diye konuştu.

Türkiye – Singapur İş Konseyi

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Singapur arasında ilk kez bir iş konseyinin kurulduğunu bildirdi. Türk ve Singapurlu iş adamlarının her iki taraf için de faydalı olan ekonomik faaliyetleri gerçekleştireceklerine olan inancını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda gereken desteği vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül yalnızca ekonominin değil, turizm, kültürel faaliyetler ve diğer konuların da ilgi alanlarına girdiğini ve bütün bu konularda ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerde, ikili ilişkilerin dışında bölgeyi ilgilendiren diğer stratejik konuların da gözden geçirildiğini sözlerine ekledi.

Singapur Cumhurbaşkanı Nathan: “Türkiye, Yatırım ve Cazibe Merkezi”

Singapur Cumhurbaşkanı Nathan da, almış olduğu tedbirler sayesinde Türkiye’nin önemli bir yatırım ve cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Nathan, farklı alanlarda, Türkiye’de ve Türkiye ile beraber yapılacak yatırımların avantajlarını kendi iş heyetine anlatacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül: “Dosya Henüz Önüme Gelmedi”

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören kanunla ilgili incelemenin sürüp sürmediğine ilişkin bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı hukuk bürosunun yasayı incelemekte olduğunu ve değerlendirmenin sürdüğünü belirtti. İşin siyasi yönünün ayrı olduğunu, bir de Anayasa’ya uygunluk gibi teknik yanının bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, değerlendirmenin henüz bitmediğini ve dosyanın henüz kendisinin önüne gelmediğini bildirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı