KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e Kazan Devlet Üniversitesi'nden Fahri Doktora

15.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'e Kazan Devlet Üniversitesi'nden Fahri Doktora


Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ndeki temaslarının son gününde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kazan Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.

Üniversitede, ellerinde Türk-Rus ve Tatar bayrakları taşıyan öğrencilerin alkışlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, bazı öğrencilerle bir süre Türkçe sohbet etti.

 

 

Rektör Salahov: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Gül'e Çok İhtiyacı Var"

Kazan Üniversitesi Rektörü Makzum Salahov, Cumhurbaşkanı Gül'e Fahri Doktora verilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül'ü "önemli bir devlet ve bilim adamı" olarak niteleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Gül'e çok ihtiyacı var" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, kendisine bu unvanın verilmesine karar verenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, dünya çapında pek çok büyük bilim insanını, edebiyatçıyı ve siyasetçiyi yetiştiren Rusya Federasyonu'nun ikinci eski üniversitesi olan Kazan Devlet Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Üniversitenizle Ne Kadar Gurur Duysanız Azdır"

Kazan Üniversitesi'nin bugün de aynı prestijini koruduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Böyle bir üniversiteye sahip olduğunuz için ne kadar gurur duysanız azdır" dedi.

"TÜBİTAK'tan Tatar Bilim Adamlarına 16 Yeni Burs"

Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli sayıda Tatar aydın ve bilim insanının Ulu Önder Atatürk'ün yanında görevler aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün onların fikirlerinden yararlandığını belirtti.

Bugün de eğitim ve bilim araştırmaları konusunda Tataristan ile yakın iş birliği içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK'ın, karşılıklı araştırmaları teşvik için Tatar bilim adamlarına 16 yeni burs tahsis ettiğini bildirdi.

Türkiye ile Rusya Federasyonu ve Tataristan Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin her seviyede ileri gitmesinden kıvanç duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti ile bu ilişkilerin daha da geliştirileceğine olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından, Ankara'ya dönmek üzere Kazan'dan ayrıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı