KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Sakarya'da Konuştu: "'Başbakan, Saygısızlığı Sineye Çekemez"

30.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Sakarya'da Konuştu: "'Başbakan, Saygısızlığı Sineye Çekemez"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarda bulunmak üzere gittiği Sakarya’da Davos gerilimini yorumladı.

Cumhurbaşkanı Gül’den Davos Yorumu: “Başbakan Gerekli Cevabı Verdi”

Sakarya’da gazetecilerin Davos Dünya Ekonomik Forumu`nda Gazze konulu panelde yaşanan gerginliğe ilişkin bir sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ``Bir Türk Başbakanı`na saygısızlık yapılırsa her halde o da sineye çekecek değil. Bunu hiç kimse beklemez. Bunu görmezlikten gelmesini hiç kimse istemez. O da gerekli cevabı verdi ve gereğini yaptı`` dedi.

“Bölgede Türkiye’nin Gücünden Faydalanmak İstemeyen Kendi Bilir”

Başbakan Erdoğan`ın tutumu ve Davos’ta yaşananların Türkiye-İsrail ilişkilerini nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soruya cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye`nin büyüklüğünü herkesin bilmesi gerekir, tanıması gerekir. Türkiye, bölgesinde daima barış, istikrar, güvenlik için uğraşan bir ülke. Bunu da herkes biliyor. Türkiye`nin bu gücünden herkesin faydalanması gerekir. Faydalanmak istemeyen varsa o da kendi bileceği bir iştir`` dedi.

“Türkiye, Dostluk ve İstikrar İçin Uğraşan Herkesle İş Birliği Yapar”

Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinin ardından Sakarya`da gazetecilerin, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in dün Davos`ta yaşanan olayları kişisel ya da ulusal sorun olarak görmediğini söylediğini hatırlatması üzerine yaptığı açıklamada, ``Tekrar söylemek isterim, Türkiye bu bölgeye dostluk, güven, huzur, istikrar taşımak için uğraşan bir ülke. Bunun için uğraşan herkesle tabii ki iş birliği yapar. Dolayısıyla Türkiye`nin bölgede problemleri hep çözme yönünde gayreti vardır. Bizim bütün arzumuz, Filistinlilerin ve İsraillilerin yan yana yaşayabileceği, ikisinin de bağımsız, kendi devletleri altında güvenlikte yaşayabilecekleri bir ortamın oluşmasıdır. Ümit ederim ki, bu anlayış bütün bölgede hâkim olur. Biz bu çerçeve içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Peres`in bu açıklamalarından da tabii ki memnuniyet duyduk. Biz de çok farklı düşünmeyiz`` dedi.

“Mahmut Abbas Türkiye’ye Gelecek”

Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas`ı Türkiye`ye davet ettiğini, Abbas`ın da geleceğini söylediğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Sakarya Programı

 

Karayoluyla gittiği Sakarya’da ilk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, kentin Türkiye`nin en seçkin illerinden birisi olduğunu; sanayisi, tarımı ve hizmet sektöründeki ağırlığıyla varlığını her zaman hissettirdiğini, Sakarya`nın insanlarının da çok çalışkan olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya`nın 1999 yılında yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye`nin gönlünde ayrı bir yer edindiğini belirterek, ilin tekrar imar edildiğini ve yeni bir şehrin ortaya çıktığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin, problemleri yerinde görmek, talepleri dinlemek ve bunların gereğini yapmak amacını taşıdığını, bir araya geleceği il yöneticileri ve iş adamlarıyla ilin sorunlarını konuşacağını, gereği neyse hepsinin yapılacağını, kendisinin de bunları takip edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Durman’dan Anlamlı Hediye

Sakarya’daki temasları çerçevesinde Valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sakarya Üniversitesi Kampüsü’ne geçerek, üniversitenin şeref defterini imzaladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Cumhurbaşkanı Gül`e, 5 yıl süreyle görev yaptığı döneme ait belgelerden oluşan albümü hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi`nin 50 binden fazla öğrencisiyle Türkiye`nin en büyük üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti. Üniversitede birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarını görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerinin arasından milletvekilleri çıktığını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Yeni Yerleşim Bölgesi ve TES-İş Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Belediyede Coşkulu Karşılama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde coşkulu bir kalabalık tarafından “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Sakarya seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine Sakarya Üniversitesi`ndeki görevi nedeniyle hayatının bir bölümünü geçirdiği Sakarya`da Cumhurbaşkanı olarak yeniden bulunmaktan ve Sakaryalılarla yeniden birlikte olmaktan duyduğu büyük mutluluğu ifade ederek başladı.

“Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşması sık sık kesilen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`yi daha ileri götürmek, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye hazırlamak için, devlet görevlileriyle birlikte bütün vatandaşların da gece-gündüz, özel-resmi, küçük-büyük iş ayırımına gitmeden çalışması gerektiğini vurguladı.

“Güçlü Türkiye” Vurgusu

Daha güçlü bir Türkiye için birlik beraberlik çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Nasıl bizim büyüklerimiz bize bu güzel ülkeyi bıraktılarsa, büyük fedakârlıklarla bizleri bu noktaya getirdilerse bizim de çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yapmamız gerekir ve Türkiye`yi güçlü yapmamız gerekir. Bu, birlik, beraberlik, sevgi içinde olacaktır. Farklılıklar, ayrılıklar bunlar normaldir. Ama bunlar sevgiye mani değildir. Türkiye`yi güçlü yapmak için, Türkiye`yi büyük yapmak için, bütün vatandaşlarımızın hayatını daha müreffeh yapmak için beraber çalışmaya engel değildir bu farklılıklar. Onun için ben burada bir kez daha hepinize sesleniyorum. Hep beraber birbirimizi seveceğiz, birbirimizi sayacağız ve Türkiye`yi çok daha güçlü yapacağız” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı