KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Valiler, Vatandaş Odaklı Kamu Hizmetinin Uygulayıcısıdır"

23.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 81 ilin valileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen yemekte yaptığı konuşmada, valilerin en önemli görevinin, devletin ve milletin tüm bireyleri ve kesimleri arasında karşılıklı güvene dayalı sıcak ve samimi bağları güçlendirmek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, devletin idari fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmesini sağlayan, bunu yaparken de toplumda huzur, adalet ve güven duygusunu yerleştiren, halkla bütünleşen valilerin, "devletin vatandaşa uzanabilen şefkat eli" olduğunu söyledi.

 

Bürokratik Kültürden Vatandaş Odaklı Kamu Hizmetine Geçiş

Devletin ve hükümetin belirlediği politikaları hayata geçirirken istenilen başarıların elde edilmesinde en büyük görev ve sorumluluğun valilere düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kamu hizmetlerinin sunulmasında, vatandaşa uzak bürokratik kültürden vatandaş odaklı kamu hizmeti kültürüne geçişin en önemli uygulayıcılarının valiler olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, proje ve fikirlerin merkezden gelmesinin beklenmemesi, illerde yatırım imkânlarının tespit edilerek, bu imkânların hem ulusal hem de uluslararası ölçekte tanıtılması ve yatırımcıların buralara çekilmesi konularında çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"Demokratik Hukuk Devleti" Vurgusu

Bir ilde başarı sağlamanın en önemli şartlarından birinin de o ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının, yöneticilerin, müteşebbislerin ve halkın iş birliği, uyum ve dayanışma içinde çalışması olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu noktada da görevin valilere düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin en önemli görevlerinin başında, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasının geldiğini belirterek, bu görev, yerine getirilirken ülkemizin demokratik bir hukuk devleti olduğunun unutulmaması, Anayasa'da temel ilke olarak ortaya konan demokratik laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin asla göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, yerel seçimlerin ülkemizin her köşesinde huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin de şimdiden alınması gerektiğini belirtti.

"Devletimiz, Kimsesizlerin Kimsesidir"

Özellikle eğitim ve sağlık alanında yürütülen projelere destek verilmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever vatandaşların yapacağı katkılar konusunda da valilerin yardımcı olmasının önemine işaret ederek, "Devletimiz, "sosyal devlet" olmanın bir gereği olarak "kimsesizlerin kimsesi" olmayı sosyal hizmet anlayışının temel prensibi kabul etmiştir. Anayasamızdaki sosyal hukuk devleti de buradan gelmektedir. Sosyal yardım ve destekler, vatandaşlarımızın hakkı, devletin de görevidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, valilere, şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkılması çağrısında bulunarak, bunun devletin görevi olduğunu sözlerine ekledi.


       

     

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı