Cumhurbaşkanı Gül: "Olimpiyat Ruhunu İstanbul'a Taşımak Hepimizin Sorumluluğudur"

21.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Olimpiyat Komiteleri 37. Genel Kurulu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, 49 Avrupa ülkesinin Millî Olimpiyat Komitelerini bir araya getiren böyle önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu sevinci ifade etti.

 

 

Spor faaliyetlerinin, aralarındaki coğrafi mesafe ne olursa olsun, halklar için bir tanışma ve kaynaşma fırsatı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Olimpiyat ruhunun bu birleştirici özelliğinin çağımızda da titizlikle sürdürülmesinin ve sporun sadece bir ticari faaliyet olarak algılanmamasının önemli olduğunu vurguladı.

"Olimpiyatlara Adaylığımız Olimpiyat İdeallerine İnancımızın Göstergesidir"

Türkiye'nin büyük çaplı uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapmasını samimi olarak arzuladıklarını, bunların başında da Olimpiyatların geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "İstanbul'un Olimpiyat oyunlarına adaylığı, bu konudaki kararlılığımızın ve Olimpiyat ideallerine olan inancımızın bir göstergesidir. Türkiye olarak, Olimpiyat ruhuna uygun şekilde, katılmanın ve kazanmak için çaba harcamanın heyecanıyla bu istikametteki kararlılığımızı sürdüreceğiz. İstanbul, 2020 Olimpiyatlarına aday olmaya hazırlanmaktadır. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizden emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin Olimpiyat oyunlarına en mükemmel şekilde ev sahipliği yapacağından kuşkusu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Olimpiyat ruhunu, Olimpiyatların coşkusunu ve heyecanını, kıtaların ve kültürlerin buluştuğu İstanbul'a taşımanın hepimizin sorumluluğu olduğuna inanıyorum" dedi.

Üçlü Görüşme

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi Konferansı'na katılmak üzere gittiği Dolmabahçe Sarayı'nda, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, Kazakistan Parlamentosu Senato Başkan Yardımcısı Mukhammed Kopeyev ve Kırgızistan Millî Meclisi Başkanı Aytıbay Tagaev ile üçlü bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı