KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "2020 Olimpiyatları İçin Daha Aktif Olmalıyız"

20.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "2020 Olimpiyatları İçin Daha Aktif Olmalıyız"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül akşam saatlerinde İstanbul'a giderek eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) 100. Yıl Gala Yemeği'ne katıldı.

"Çağımızda Olimpik Ruha Daha Çok İhtiyaç Duyuyoruz"

Çırağan Oteli'nde verilen yemeğin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. Genel Kurulu için İstanbul'un seçilmesinden duyduğu memniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, olimpik ruhun insanlığın en eski ideallerinden biri olduğunu ve bu idealin barış, kardeşlik ve daha güzel bir dünyada yaşamayı içerdiğini ifade ederek, çağımızda olimpik ruha daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül Olimpiyatların bir gün mutlaka Türkiye'de yapılmasını arzu ettiğini kaydetti. TMOK'un 100. yılının kendisinin Olimpiyat Komitesi'nin onursal başkanı olduğu yıla denk geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin dünya olimpik ailesinin aktif üyesi olmaya devam edeceğini ve katılmanın kazanmaktan daha önemli olduğu bilinciyle hareket edildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye'de yapılması için daha aktif olunması çağrısında bulundu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ise yemeğe katıldığı için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederken, Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun Türk sporunu çok iyi temsil ettiğini ifade etti. Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Başkanı Patrick Hickey ile TMOK Başkanı Togay Bayatlı ise konuşmalarında EOC 37. Genel Kurul Toplantısı'nın İstanbul'da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı