KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başarılarıyla İftihar Ediyoruz"

10.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkânı Anıtkabir'de saat 9.05'te Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Anma Toplantısı"na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, "Milletçe hem Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yâd ediyor, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılarıyla iftihar ediyoruz" dedi.

Anma toplantılarının, vatanın hangi şartlar altında nasıl kurtarıldığını, ne bedeller ödendiğini, ne büyük mücadeleler verildiğini hatırlamamız için vesile oluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, milletimizin, bu özel günlerde birlik ve beraberliğini, Cumhuriyet değerleri etrafında ne kadar sıkı kenetlendiğini en güçlü şekilde gösterdiğini ifade etti.

"Çağın Ruhunu Anlayan Barışçı Lider"

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün çağın ruhunu anlayan, ileri görüşlü, barışçı bir lider olduğunu vurgulayarak onun, aynı zamanda imkânsız gibi görünen fikirlerini, büyük cesaretle hayata geçiren bir eylem adamı olduğunu, Türk milletinin tabiatına en uygun idare şekli olarak gördüğü Cumhuriyet'i kurmasının da bunun en güzel ispatı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'in açılması ve Cumhuriyet'in kurulmasının da Atatürk'ün Türk milletine verdiği önemi ve duyduğu güveni ortaya koyduğunu bildirdi.

Uluslararası ilişkilerde cesaretle hareket eden ve reel politika izleyen Atatürk'ün, hiçbir zaman maceraperest olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, vatanı savunmak için savaşmak zorunda kaldığı devletlerle bile savaşın ardından dostluk ilişkileri kurmasının, onun barışçı kimliğinin bir yansıması olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesi, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde oynadığı aktif rolün, bu politikanın başarısının somut sonucu olduğunu bildirerek, "Türkiye'nin, daha saygın bir devlet ve daha müreffeh bir toplum haline gelerek, dünyaya damgasını vurmaya devam edeceğine hiç şüphem yoktur" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Emin Ellerde"

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün gözünün arkada kalmayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin emin ellerde olduğunu ve hedeflerine doğru yürüyüşünü sürdüğünü ifade etti.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun bütün hazırlıklarını yürüttüğü Atatürk Ansiklopedisi'nin basım aşamasına geldiğini öğrenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı