KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Evrensel Sorunların Çareleri Üzerinde Hep Birlikte Düşünmeliyiz"

15.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü üyesi ülkelerin Büyükelçileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çankaya Köşkü`nde verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan ayı münasebetiyle, İslam Konferansı Örgütü'ne üye veya gözlemci olan ülkelerin ve İKÖ ile ilgili kuruluşların temsilcileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazan'ın anlamı gereği, dünyada açlık, yoksulluk veya hastalıklardan muzdarip olan, işgal, savaş, çevre felaketi gibi çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılmış göçmen ve mültecilerin, ırkçılık, ayırımcılık, şiddet veya terör mağdurlarının acılarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Onların acılarının hepimizin acısı olduğu anlayışıyla, evrensel sorunların çareleri üzerinde hep birlikte düşünmemiz gerekmektedir" dedi.

İslam ülkelerinin dünyada barış, refah ve uyuma aktif katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, uluslararası toplumun böyle bir katkıya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Filistin meselesinin odağında yer aldığı Orta Doğu'daki ihtilafların, dünyada barış ve istikrarı etkileyen kronik niteliğini sürdürdüğünü bildirerek, sorunlara tek tek çözüm yolları bulunması için çaba gösterilmesi gerektiğini de ifade etti.

İslam ülkelerinin ve halklarının tarihsel tecrübe ve birikimlerinin, insanî, kültürel ve ekonomik zenginlikleri ve yeteneklerinin, yoksulluğun azaltılmasında, uluslararası uyum ve anlayışın geliştirilmesinde öncülük etme imkânları sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ancak bu potansiyelin yeterince kullanılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin Balkanlar'da ve Kafkasya'da yaptığı gibi, Orta Doğu'da da kalıcı barış, istikrar ve refahın sağlanması için yeni ve yaratıcı fikirler üzerinde diğer ülkelerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı