KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çankaya Sofrası Sanatçıları Ağırladı

27.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Atatürk`ün başlattığı ve siyasetçisinden sanatçısına, gazetecisinden bürokratına kadar pek çok ismin davet edildiği "Çankaya Sofraları" geleneği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da devam ettiriliyor.

Davetlerin ilki 28 Kasım 2007`de akademi çevresinden dünyaca ünlü iki Türk aydını Prof. Dr. Talat Halman ve Prof. Dr. Halil İnalcık ile başlamıştı. İkinci yemek 4 Şubat`ta, edebiyat çevresinden konuklar Elif Şafak, Adalet Ağaoğlu, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan ve Rasim Özdenören`in katılımıyla gerçekleşmiş, son olarak da Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna`yı 1 Nisan günü öğle yemeğinde ağırlamıştı.

Çankaya Sofrası geleneğini yeniden canlandıran Cumhurbaşkanı Gül, 27 Mayıs günü öğle yemeğinde Neşet Ertaş, Orhan Gencebay, Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Zara ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen`i konuk etti.

Sanatın ve sanatçıların durumunun konuşulduğu yemekte özellikle telif hakları sorunu gündeme geldi. Konuklar, Türk sanatı ve müziğinin tarihî ve coğrafi kaynaklardan beslenen bir çeşitliliğe sahip olduğunu ve bunun bizi öbür kültürlerden farklı kıldığını, bu zenginliğin yeni eserlerin üretilmesine de katkıda bulunduğunu dile getirdiler.

Bilim adamları, edebiyatçılar, siyasetçiler ve kanaat önderleri gibi konukların katılımıyla çeşitli konuların farklı değerlendirme ve bakış açılarıyla konuşulduğu yemek geleneğinin önümüzdeki dönemlerde de sürdürülmesi düşünülüyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı