KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Arkeolog ve Müzeciler Çankaya Sofrası'nda

18.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla arkeolog ve müzecilerle "Çankaya Sofrası"nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün başlattığı "Çankaya Sofrası" geleneğini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinde, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi-Patara Kazısı Başkanı Prof. Dr.Fahri Işık, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı-Kaman Kazısı Başkanı Dr. Sachihiro Omura, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü-Kayseri İli Kocasinan İlçesi Kültepe Kazısı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ve Batman Üniversitesi Rektörü-Hasankeyf Kazısı Başkanı Prof. Dr. Abdülselam Uluçam'ı konuk etti.

Yemekte, Anadolu'nun kültürel envanter açısından çok zengin olduğu ancak, buna sahip olmanın yetmediği, bu birikimin çok iyi değerlendirilmesi, aynı oranda dünyaya yansıtılması gerektiği ve karşılaşılan sorunlar, katılımcılar tarafından dile getirildi. Cumhurbaşkanı Gül de sorunların çözümü konusunda talimat verdi.

Çeşitli kesimlerden pek çok ismin davet edildiği "Çankaya Sofrası" geleneğinin ilk buluşması, 28 Kasım 2007'de akademi çevresinden dünyaca ünlü iki Türk aydını Prof. Dr. Talat Halman ve Prof. Dr. Halil İnalcık ile olmuştu. İkinci buluşma 4 Şubat 2008'de, edebiyat çevresinden Elif Şafak, Adalet Ağaoğlu, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan ve Rasim Özdenören'in katılımıyla gerçekleşmiş, ardından Cumhurbaşkanı Gül, 1 Nisan 2008'de Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna'yı öğle yemeğinde ağırlamıştı. Cumhurbaşkanı Gül aynı çerçevede 27 Mayıs 2008' de sanatçılar Neşet Ertaş, Orhan Gencebay, Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Zara ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'i, 13 Ocak 2009'da Sinan Çetin, Erden Kıral, Yücel Çakmaklı, yapımcı Türker İnanoğlu, senarist Gani Müjde ile oyuncular Şener Şen, Lale Mansur ve Zuhal Olcay'ı konuk etmişti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı