Kırklareli

18.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kırklareli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 18 Haziran 2014 tarihlerinde çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kırklareli’ni ziyaret etti.

 

Halka Hitap
Valilik Ziyareti
Soru - Cevap
Belediye Ziyareti
Kırklareli Üniversitesi
Öğle Yemeği
Sancak Tevdi Töreni
81 İl Ziyareti

Tekirdağ’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak Kırklareli’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, valilik önünde kendisine yoğun sevgi ve ilgi gösteren halka hitaben bir konuşma yaptı.

 

 

Kırklareli Valiliği’ne gelişinde Cumhurbaşkanı Gül'ü, Vali Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve diğer yetkililer karşıladı.

 

 

Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e, Vali Yaman ildeki gelişmeler ve ilin sorunları hakkında bilgi sundu. Valilikten belediye binasına yürüyerek geçen Cumhurbaşkanı Gül, yolda kendisine sevgi gösteren vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret ederek üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

 

Kırklareli’nde il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, yemek sonrasında bütün illeri gezen ilk Cumhurbaşkanı olması sebebiyle kendisi için hazırlatılan dev Türkiye haritasını imzaladı. Üzerinde, “81 ilin tamamını ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı. 11 Eylül 2007 tarihinde Van ile başlayan Türkiye yolculuğu, 18 Haziran 2014 Kırklareli ile tamamlandı” yazısının bulunduğu haritadaki illerin üzerinde Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaret ettiği tarihler, İstanbul ve Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül, haritada başkent Ankara’nın üzerine imza attı. Cumhurbaşkanı Gül'e, 39 numaralı Kırklarelispor forması hediye edildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 5’inci Kolordu İstihkâm Alay Komutanlığı’na sancak verdikten sonra aynı gün İstanbul’a hareket etti.

 

 

 

Yazdır Paylaş Yukarı