Tekirdağ

17.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Tekirdağ

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17-18 Haziran 2014 tarihlerinde çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’a gitti.

 

Karşılama
Halka Hitap
Valilik Ziyareti
Soru - Cevap
Belediye Ziyareti
Namık Kemal Üniversitesi
Ticaret Borsası
Garnizon
Akşam Yemeği

 

Tekirdağ’a gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Ali Yerlikaya, İl Milletvekilleri, 5. Kolordu Komutanı Korg. Tahir Bekiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

İlk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada halka hitaben bir konuşma yaptı. Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e Vali Yerlikaya ildeki gelişmeler ve ilin sorunları hakkında bilgi sundu. Yürüyerek belediye binasına geçen Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı ve sohbet etti. Belediye Başkanı Albayrak, Cumhurbaşkanı Gül’e çalışmaları hakkında bilgi sundu.

 

 

Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite’ye gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, üniversite ziyaretinin ardından Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 Yılı İlk Ürün Alım Töreni’ne katıldı. Tekirdağ Ticaret Borsası’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ve Borsa Meclis Başkanı Bahattin Atıcılar karşıladı. Başkan Sarı’nın takdim konuşmasının ardından alım işlemine geçildi. Açık artırma usulü yapılan satışta, Tekirdağ Zafer Mahallesi'nden gelen Golia cinsi buğday örnekleri, Cumhurbaşkanı Gül ile beraberindekilere sunuldu. Açık artırmaya katılan Cumhurbaşkanı Gül, tonuna 900 lira vererek, 7 ton buğdayı satın aldı. Böylece sezonun ilk ürün satışı gerçekleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra buğdayın üreticisi Ali Arabacı'ya ilk mahsul ödülü olarak Reşat altını hediye etti.

 

 

Ticaret Borsası’nın ardından 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Garnizon Komutanı Tuğg. Halil Erkek tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, garnizonu ziyaretinin ardından bahçede fidan dikti.

Cumhurbaşkanı Gül, Vali Yerlikaya’nın onuruna verdiği akşam yemeğinde, Tekirdağ il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi.

 

 

Geceyi Tekirdağ’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 18 Haziran Çarşamba günü Kırklareli’ne geçti.

 

 

Yazdır Paylaş Yukarı