Kütahya

18.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kütahya

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya’ya 18 Nisan Cuma günü günübirlik bir ziyaret gerçekleştirerek, çeşitli inceleme ve temaslarda bulundu.

 

Kütahya Karşılama
Valilik Açıklama
Valilik Soru-Cevap
Belediye Açıklama
Valilik Halka Hitap
Cuma Namazı
Öğle Yemeği
Çini Standında İnceleme
Dumlupınar Üniversitesi
Garnizon Komutanlığı

 

Kütahya’ya gelişinde, Zafer Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Gül’ü, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Milletvekilleri, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğg. Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

İlk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Valilik’te bir açıklama yaptı. Açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Gül’e Vali Yılmaz tarafından il ile ilgili bir brifing sunuldu. Ayrıca Vali Yılmaz, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına Kütahya’da 20 bin sedir, karaçam ormanı oluşturulduğunu belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da Valiliğin önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben de bir konuşma yaptı.

 

 

Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Kütahya Belediyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül,  Belediye’ye gelişinde Başkan Kamil Saraçoğlu tarafından karşılandı.

 

 

Belediyeyi ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Camii’de Cuma Namazı kıldı ve namaz çıkışında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Müftülüğü ile Meydan Aşevi iş birliğinde dağıtılan pilavı vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti.

 

 

Öğle yemeğinin gerçekleştirildiği otelin giriş katında kurulu bulunan tanıtım standı gezen Cumhurbaşkanı Gül’e, Çinicilik Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve çini ustaları tarafından çinicilik hakkında bilgi sunuldu

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldiği öğle yemeğinde bir konuşma yaptı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nı ve Dumlupınar Üniversitesi’ni ziyaret ettikten sonra programını tamamlayarak İstanbul’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı