Gaziantep

05.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gaziantep

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 5 Aralık 2013 Perşembe günü Kilis’ten Gaziantep’e geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, Gaziantep’te Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile diğer ilgililer karşıladı.

Geceyi kentte geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 6 Aralık 2013 Cuma günü Gaziantep’te bir dizi program gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Valiliği ziyaret etti, ayrıca ziyareti sırasında valilikte BM kuruluşlarının temsilcilerini de kabul etti.

Valiliğin ardından Zeugma Mozaik Müzesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ve Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları karşıladı.

İlk olarak sunumu gerçekleştirilen tanıtım filminin ardından, Müzede sergilenen mozaikler hakkında Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, müzedeki eserleri ve ayrı bir bölümde sergilenen dünyaca ünlü “Çingene Kızı” mozaiğini inceledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Zeugma Mozaik Müzesi’nden ayrılırken kendisini bekleyen Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümü öğrencileriyle sohbet etti ve onlardan bölümleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cuma Namazını Ulu Cami’de kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından cami cemaati ile sohbet etti.

Cuma Namazından sonra Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile beraber Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, üniversitedeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Gaziantep’teki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a hareket etti.

Yazdır Paylaş Yukarı