Kilis

05.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kilis

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 5 Aralık Perşembe günü Kilis’e gitti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Kilis Valiliği önünde vatandaşlar yoğun sevgi ve ilgiyle karşıladı. Burada Cumhurbaşkanı Gül, halka hitaben bir konuşma yaptı.

Kilis Valiliği’nde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Vali Süleyman Tapsız, il milletvekilleri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Necmi İnce, Belediye Başkanı Abdi Bulut ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Süleyman Tapsız’dan ildeki gelişmeler ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Valiliğin ardından Belediye’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Meydanı’na gelişinde İl Spor Müdürlüğüne bağlı tekvandocular tarafından karşılandı ve burada halka hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kilis Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Abdi Bulut da, ziyaretin anısına 10 hektarlık alanda Abdullah Gül Ormanı oluşturacaklarını açıkladı.

Belediyeden sonra Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile 2009 yılında restorasyonu tamamlanan ve sergi amaçlı olarak kullanılan Eski Hamam’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Kilis’te şehrin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Elbeyli Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti. Elbeyli Konaklama Merkezi’ne gelişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül konaklama merkezinde Suriyelilere hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Elbeyli Konaklama Merkezi’nden İl Jandarma Komutanlığı’na geçti. Burada İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce tarafından tören mangasıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı. Kendisine sunulan brifingin ardından Cumhurbaşkanı Gül, bahçede ağaç fidanı dikti ve tören mangası ile uğurlandı.

7 Aralık Üniversitesi’ni de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Üniversite’ye gelişlerinde Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ve diğer ilgililer karşıladı. Üniversitede şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Güvenç Üniversite hakkında bir sunum yaptı. Rektör Güvenç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla, Yeşil Kampüs Projesi çerçevesinde 1 gül ve bin fidanı toprakla buluşturduklarını, ayrıca öğrencilere öğle ve akşam yemeği ikramında bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, ziyaretine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kilis’teki programlarını tamamlayarak aynı gün Bayan Gül ile birlikte Gaziantep’e geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı