Ordu

22.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Ordu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere, 22-23 Kasım 2013 tarihlerinde Ordu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ünye Ziyareti
Fatsa Ziyareti
Valilik Halka Hitap
Valilik Açıklama
Valilik Soru Cevap
Belediye Ziyareti
Boztepe Tesisleri
İl Jandarma Komutanlığı
Ordu Üniversitesi
Akşam Yemeği
Balıkçılar
Ordu-Giresun Havaalanı
Balıkçılar ile Sohbet

 

Samsun’dan Ordu’ya giderken yolu üzerinde bulunan Ünye ve Fatsa’da vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, onlara hitaben birer konuşma yaptı.

 

 

 

 

Ordu Valiliği’ne gelişinde yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, aralarında gaziler ve engellilerin bulunduğu vatandaşlarla selamlaştı, halka hitaben bir konuşma yaptı. Daha sonra Ordu Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Vali Kenan Çiftçi’den il hakkında bilgi aldı.

 

 

Valilik tarafından ziyaret vesilesiyle Cumhurbaşkanı Gül’ün adına Ordu merkez ve ilçelerine 52 bin fidan dikildi. Ordu'nun en büyük ceviz fidanı ormanı olan Çatalpınar'daki ormana "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" adı verildi

Cumhurbaşkanı Gül, Valilik’ten sonra, Cuma Namazını Orta Camii’nde kıldı. Cam çıkışında Cumhurbaşkanı Gül, kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

Cuma Namazının ardından yürüyerek Ordu Belediyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile görüştü ve Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Belediye ziyareti sonrası Boztepe'de öğle yemeği yedi. Restorana gelişinde Boztepe Yamaç Paraşütü Spor Kulübü üyeleriyle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, aralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın da bulunduğu yamaç paraşütçülerinin atlayışlarını izledi.

Fındık ve çilek ikramında bulunan yöresel kıyafetli çocuklarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, Ordu'da yetişen fındık ve fındık ürünleri, kivi, çilek hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra yöresel ürünler ile “Fındıktaki Alın Teri" isimli sergiden Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından hazırlanan bazı fotoğrafların yer aldığı stantta incelemelerde bulundu.

 

 

Boztepe’deki öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, önce İl Jandarma Komutanlığı’nı, daha sonra ise Sanset Gıda Sagra Çikolata Fabrikası’nı ziyaret etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Ordu’da şehit aileleri, gaziler, ilin üst düzey kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile yemekte bir araya geldi.

 

 

Geceyi Ordu’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, karayoluyla 23 Kasım Cumartesi günü Giresun’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı