Gümüşhane

16.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gümüşhane

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 16 Kasım 2013 tarihinde Gümüşhane’de çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Erzincan’dan Gümüşhane’ye geçti. Cumhurbaşkanı Gül’ü, yolu üzerindeki Kelkit ilçesinde Gümüşhane Milletvekilli Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ve diğer ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül daha sonra Gümüşhane’ye geçti. Cumhurbaşkanı Gül’ü, valilik önünde Vali Yusuf Mayda, il milletvekilleri, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve diğer ilgililer karşıladı.

Valilik önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül’e çocuklar çiçek verdi. Cumhurbaşkanı Gül, burada karatecilerle sohbet etti.  Bu sırada Türkiye Karate Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya, Cumhurbaşkanı Gül’e, oğlu Mehmet Emre Gül’e ait Türkiye Karate Federasyonu Sporcu Kuşak Kartı’nı verdi. Türkiye Karate Federasyonu üyesi karatecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, karatecilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Valiliği ziyaret eden ve il hakkında Vali Yusuf Mayda’dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla Kırıklı mevkiinde 81 ili temsilen bir orman oluşturuldu, ilk etapta 1750 adet çeşitli fidan dikildi, ayrıca hayırsever iş adamları tarafından 50 üniversite öğrencisine burs verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, valiliğin ardından Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret etti ve Belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Gümüşhane’de il protokolü, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum temsilcileri ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Bayan Gül, yemek öncesinde Gümüşhane’de Karaca Mağarası’nı gezerek ilgililerden mağara hakkında bilgi aldı. Bayan Gül, daha sonra devlet koruması altındaki çocukların kaldığı Zümrüt Çocuk Evi’ni ziyaret etti. Ev çıkışında mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bayan Gül, çocuklarla yakından ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğünü de ziyaret ederek, üniversite ile ilgili Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, rektörlüğe girişinde öğrencilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Koza Altın İşletmeleri’ni ziyaret ettikten sonra Trabzon Havalimanı’ndan Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı