Erzincan

15.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Erzincan

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a 15-16 Kasım tarihlerinde bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Erzincan Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü, Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile diğer yetkililer karşıladı. 

İlk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ün konvoyuna il merkezinden valilik binasına gelişine kadar atlı cirit takımı refakat etti. Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan’da valilik önünde kendisini bekleyen ve yoğun ilgi gösteren halka hitaben bir konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Erzincan Valiliği’ni ziyaret ederek,  ildeki gelişmeler ve sorunları hakkında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’den bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde 4 hektarlık alanda 2 bin 500 fidanı dikildi. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından Erzincan’ın merkez nüfusu olan 96 bin fidanın da mart ayı içerisinde dikileceği açıklandı. 

Valiliği ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Terzi Baba Camii’nde Cuma Namazı kıldı. 

Öğle yemeği için Taşçı Konağı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Bayan Gül, yemekten önce konaktaki bakır ustalarının yanına giderek, bakır işleme sanatı hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, bakır levhalar üzerine işleme yaptılar. 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Erzincan ziyaretine eşlik eden Bayan Gül, çeşitli temaslarda bulundu. Huzurevi ve çocuk evlerini ziyaret eden Bayan Gül, 100. Yıl Atatürk Huzurevi’nde kalan 106 yaşındaki Melek Dinçer ile de yakından ilgilendi. 

Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinin ardından 3’üncü Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediye Başkanlığı,  Erzincan Üniversitesi’ni ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi’ni ziyaret etti. 

Akşam da Erzincan’da onuruna düzenlenen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, şehrin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. 

Temaslarının ardından geceyi Erzincan’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, 16 Kasım Cumartesi günü Gümüşhane’ye geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı