Yalova

06.09.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Yalova

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6 Eylül Cuma günü çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Yalova’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Valilik
Belediye
Yemek
Garnizon
Üniversite
Fabrika
Köşk

İstanbul-İstinye’deki İDO Terminali’nden “Burak Reis 3” isimli deniz otobüsüyle Yalova’ya gelen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Kartal İskelesi’nde Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile AK Parti milletvekilleri Temel Coşkun ve Osman Boyraz karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, iskelede kendisini bekleyen vatandaşları selamladı ve onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova programı çerçevesinde ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Esengül Civelek, ziyaretin anısına 77 bin çam ağacı dikileceğini açıkladı.

Valilikten Belediye Başkanlığına yürüyerek geçişi sırasında kendisini bekleyen ve yoğun ilgi gösteren halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün belediyeyi ziyareti sırasında, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına 220 öğrenciye burs verme kararı aldıklarını söyledi.

Daha sonra, Cuma Namazını Yalova Merkez Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından camide incelemelerde bulundu.

Yalova’da, ilin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Altan Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeğe gelişinde şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi.

Yalova Üniversitesi rektörlüğüne gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve diğer ilgililer karşıladı.  Ziyaretinin anısına Rektörlük bahçesine çam ağacı diken Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Yalova Üniversitesi derslik binalarının da temelini de attı. Üniversite şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül’e Rektör Eruslu çalışmaları ile ilgili bilgi sundu.

Rektör Eruslu, Cumhurbaşkanı Gül’ün adına üniversitenin 200 dönümlük arazisine 3 bin 991 fidan dikeceklerini belirterek, ormana uygun bulunması halinde senato kararıyla “Abdullah Gül Ormanı” adını vereceklerini aktardı.

Üniversite ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Karamürsel Eğitim Merkez Komutanlığını ziyaret etti ve buradan Aksa Akrilik Kimya Sanayi Anonim Şirketi fabrikasına geçti.

Ziyareti sırasında. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali R. Dinçkök, Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilüfer Dinçkök Çiftçi ve diğer ilgiler karşıladı. Akkök Grubu bünyesinde geliştirilen karbon elyaf hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül, son olarak, Atatürk Yürüyen Köşkü’nü ziyaret ederek burada da incelemelerde bulundu ve ilgililerden bilgi aldı.

Yalova’ya günübirlik ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, temas ve incelemelerini tamamlayarak akşam denizyoluyla İstanbul’a döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı