Artvin

13.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Artvin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 13-14 Haziran tarihlerinde Artvin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.


Arhavi

Borçka

Valilik

Valilik Soru-Cevap

Artvin Belediye Başkanlığı

Garnizon Komutanlığı

Artvin Çoruh Üniversitesi

Deriner Barajı

Akşam Yemeği

Rize’deki programlarının ardından 13 Haziran Perşembe günü Artvin’e geçen Cumhurbaşkanı Gül, yol üzerindeki Çayeli, Pazar, Ardeşen, Arhavi ve Borçka ilçelerine uğradı. Yol boyunca yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Çayeli ilçesi girişinde ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşları selamladı. İlçenin Eskipazar mevkiindeki Doğal Yaşam Müzesi'ni gezen Gül, buradan Pazar ilçesine geçerek yol kenarında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Ardeşen ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Gül, Ardeşen Hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Sonra da Arhavi ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü vatandaşlar burada da yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, burada da halka hitaben bir konuşma yaptı.

Borçka ilçesine de uğrayan Cumhurbaşkanı Gül, Emniyet Caddesi’nde kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı.

Artvin’de ilk olarak Valiliğe giden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Necmettin Kalkan, Artvin milletvekilleri, Garnizon Komutanı Albay Güven Dalgıç, Belediye Başkanı Emin Özgün ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Valiliğin ardından Artvin Belediyesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Artvin Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından Artvin Çoruh Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversiteye gelişinde bir grup öğrenciyle de selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül’ü Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Duman’dan üniversite ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Çoruh Nehri üzerinde birkaç ay önce tamamlanan, 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise altıncı en yüksek barajı olan Deriner Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam ise, Artvin Valisi Necmettin Kalkan tarafından onuruna verilen yemekte şehit aileleri, ilin önde gelenleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Geceyi Artvin’de geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 14 Haziran Cuma günü Ardahan’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı