Rize

12.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Rize

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 12-13 Haziran’da Rize’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.


Karşılama

Valilik Soru-Cevap

Valilik Halka Hitap

Belediye Başkanlığı

Çaykur Çay Fabrikası

İl Jandarma Komutanlığı
Araştırma
Enstitüsü Bahçesi
Recep Tayyip Erdoğan
Üniversitesi

Akşam Yemeği

Çayeli

Pazar

Ardeşen

Ankara’dan havayoluyla Trabzon’a, oradan da karayoluyla Rize’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Nurullah Çakır, Rize Milletvekilleri, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı Valilikte karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül Valilik önünde kendisin bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı kısa bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Üniversitenin Şeref Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Gündoğdu beldesine giderek, ÇAYKUR’a ait Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı da ziyaret etti. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e fabrikayı tanıtarak, yeşil çayın kuru çaya dönüştürülme safhalarını anlattı. Cumhurbaşkanı Gül’e, ÇAYKUR’un piyasaya yeni sürdüğü soğuk çay ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret etti. İl Jandarma Komutanlığı’nın ardından ÇAYKUR Araştırma Enstitüsü’ne ait çay bahçesine giden Cumhurbaşkanı Gül, yöresel kıyafetli kadınlarla kısa süre sohbet etti ve çay topladı. Daha sonra Ziraat Botanik Bahçesi’ne giden Cumhurbaşkanı Gül, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet etti.

Akşam ise Cumhurbaşkanı Gül, Rize’de onuruna düzenlenen yemekte şehrin önde gelenleri, şehit ve gazi aileleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Geceyi Rize’de geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 13 Haziran Perşembe günü Artvin’e hareket etti.

Yazdır Paylaş Yukarı