Bingöl

19.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temas ve incelemelerde bulunmak üzere 19 Nisan Cuma günü Bingöl’e bir ziyaret gerçekleştirdi.


Karşılama

Bingöl Valiliği
Valilik
Soru Cevap

Tugay Komutanlığı

Nikâh Töreni
Vatandaşlarla
Çay Sohbeti

Bingöl Üniversitesi
Vatandaşlarla
Buluşma

Akşam Yemeği

Muş’taki temas ve incelemelerini tamamlayarak, Bingöl’e geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Milletvekilleri, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve diğer ilgililer tarafından karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, valiliğe gelişinde kendisine yoğun ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.  Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Bingöl Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mustafa Güvençer’den il hakkında bilgi aldı.

Bingöl Valiliği, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla “5 yılda 500 bin ceviz fidanı” projesi kapsamında 5 bin fidan dikti.

Programı çerçevesinde Bingöl Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada, belediyede çalışan Hülya Polat ile Sedat Çağatay çiftinin nikâh törenine katıldı.

Daha sonra Belediye Başkanı Atalay’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, belediye özel defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Cuma Namazını Ulu Cami’de kıldı, Cuma Namazının ardından Dörtyol Parkı Çay Bahçesi’ne geçti. Yolda kendisini bekleyenlerle selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, çay bahçesinde vatandaşlarla kentin güzellikleri ve geleceği konusunda sohbet etti.

Bingöl’de ilin önde gelenleri, şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığını ve Bingöl Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül’e Bingöl Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversite hakkında bilgi verdi. Rektör Baydaş, ziyaretin anısına 700 çam fidanı diktiklerini bildirdi.

Üniversiteyi ziyaretinin ardından karayoluyla Muş’a hareket eden Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün buradan İstanbul’a hareket etti.

Yazdır Paylaş Yukarı