Muş

18.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 18-19 Nisan tarihlerinde Muş’a ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Muş Valiliği
Halkı Selamlama
Vatandaşlarla
Çay Sohbeti

Murat Köprüsü
Muş Alparslan
Üniversitesi
Tugay Komutan
Yardımcılığı

Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Ali Çınar, Milletvekilleri Garnizon Komutanı Kur. Alb. Ali Özarslan, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Erhan Arıkan ve İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz karşıladı.

Valiliğe gelişinde yoğun kalabalık tarafından bayrak, gül ve sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, aracından inerek, halkı selamladı. Ardından Valiliğe geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada bir açıklama yaptı.

Açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Gül’e il ile ilgili olarak brifing sunan Vali Çınar, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ziyareti dolayısıyla 5 bin fidan diktiklerini belirtti.

Valiliğin ardından Belediye’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Muş programı çerçevesinde 49. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü’ne geçti. 

Üniversiteye gelişinde Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, rektörlük binası ile Kongre ve Kültür Merkezi’nin temelini attı. Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Üniversitede fidan dikme törenine de katılan Cumhurbaşkanı Gül, Rektör İnanç’tan üniversite hakkında bilgi aldı. 

Rektör İnanç, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına 10 bin fidanlık bir orman oluşturduklarını ve adına “Abdullah Gül Ormanı” adını verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Muş’ta onuruna verilen akşam yemeğinde şehrin önde gelenleri ile bir araya geldi ve bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geceyi geçirdiği Muş’taki temas ve incelemelerini tamamlayarak, 19 Nisan Cuma günü Bingöl’e geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı