Uşak

11.01.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, 11 Ocak Cuma günü çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a gitti. 

Afyonkarahisar’daki temaslarını tamamlayarak karayolu ile Uşak’a giden Cumhurbaşkanı Gül, Valilik binasının bulunduğu meydana gelişinde vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. 

Valilik Ziyareti
Soru-Cevap
Belediye Ziyareti
Ulucami’de Cuma Namazı
Öğle Yemeği
Garnizon Ziyareti
Üniversite Ziyareti
Cirit Müsabakası

Uşak’ta ilk olarak Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Valilik binası önünde Vali Mehmet Ufuk Erden, milletvekilleri, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve diğer ilgililer karşıladı. 

Daha sonra Valilikten Belediyeye geçen ve burada belediye binasından atılan güllerle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, meydanda kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. 

Belediye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi sundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, Belediyeden yürüyerek Ulucami'ye geçti ve cuma namazını burada kıldı.  Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Gül,  Zehra Terek isimli vatandaşın cenaze namazına da katıldı, sonra da kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Gül, Uşak’ta onuruna verilen yemekte il protokolü, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde, Uşak Belediyesi Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti ve müsabaka alanında cirit atarak, cirit oyununu başlattı. Kadın ve erkek sporculardan oluşan takımlar, gösteri amaçlı bir müsabaka gerçekleştirdi. Gösterinin ardından ciritçilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi. Belediye’ye ait rehabilitasyon merkezinde atlar kullanılarak engelli çocuklar tedavi ediliyor. 

Türkiye'deki ilk ve tek kadın atlı cirit kulübünün bulunduğu Uşak'ta, 40 cirit kulübü ve yaklaşık bin at bulunuyor ve her hafta sonu, cirit müsabakaları düzenleniyor. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Garnizon Komutanlığı'nı ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne de ziyaret etti. Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’nde Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, ziyaretin anısına öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından bin 200 çam fidanı dikildiğini söyledi. 

Uşak’taki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün İstanbul’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı