Afyonkarahisar

10.01.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10-11 Ocak tarihlerinde Afyonkarahisar’da çeşitli temas ve incelemelerde bulundu. 

Afyonkarahisar’a gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilin milletvekilleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İsmet Gülmez ve diğer ilgililer karşıladı. 

Valilik Ziyareti
Belediye Ziyareti
Öğle Yemeği
Üniversite Ziyareti
Garnizon Ziyareti
Fabrika Ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül Valiliğe gelişinde vatandaşlar tarafından kırmızı karanfil ve alkışlarla karşılandı. Afyonkarahisar’ın sorunları ve gelişimi hakkında Vali Balkanlıoğlu tarafından bir brifing verilen Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla kentte 10 bin fidan dikildi ve 200 öğrenciye burs verildi. 

Valiliğin ardından Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına Belediye tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan 25’i Türk Cumhuriyetleri’nden olmak üzere, 50 öğrenciye burs verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanı Gül’e Belediyenin çalışmalarıyla ilgili brifing sundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, Vali Balkanlıoğlu tarafından onuruna verilen öğle yemeğinin ardından Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlası'na geçerek, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra, 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na gitti ve mühimmat depolarının bulunduğu bölümde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisar temasları çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni (AKÜ) ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’tan Üniversite hakkında brifing aldı. 

Üniversiteden sonra İscehisar ilçesinde bulunan ve mermer makinesi üretimi yapılan Demmak Demireller Makina Sanayi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Mermer Sanayi Bölgesi’ndeki çalışanlar sevgi gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, Demmak Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ve diğer yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. 

Grubun mermer üretimi yapılan fabrikasından getirilen örnekleri de inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, Demirel ailesi üyeleri ve kendisini izleyen basın mensuplarıyla Çalışan Gazeteciler Günü anısına fotoğraf çektirdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da, Afyonkarahisar’da il protokolü, şehit yakınları, gaziler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Geceyi Afyonkarahisar’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 11 Ocak Cuma günü sabah karayoluyla Uşak’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı