Kastamonu

16.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 16-17 Kasım tarihlerinde Kastamonu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Valilik Ziyareti
Garnizon Komutanlığı
Belediye Başkanlığı
Özel Eğitim Merkezi
Kastamonu Üniversitesi
Akşam Yemeği
Ağaç Sanayi Tesisleri
Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

Kastamonu Valiliği’ne gelişinde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Valiliğe gelişinde Cumhurbaşkanı Gül, Vali Erdoğan Bektaş, milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, Emin Çınar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Vekili Bahri Yavuz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, valilik ziyaretinin ardından Cuma namazını, yürüyerek geçtiği Nasrullah Camisi’nde kıldı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, rektörlük binası girişinde Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer yetkililer karşıladı. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Aydın, üniversite ve yürütülen projelere ilişkin bilgi sundu.

Kastamonu Üniversitesi’nden Garnizon Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı tören mangasıyla karşıladı. Daha sonra Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Merkezi açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, dokuma ve bilgisayar sınıfları ile uygulama evinde incelemelerde bulundu.

Kastamonu Belediye Başkanlığı’na da ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Gül’ü belediye binası önünde Başkan Vekili Bahri Yavuz ve diğer yetkililer karşıladı. Başkan Vekili Yavuz, Cumhurbaşkanı Gül’e belediye hizmetleri hakkında bilgi sundu.

Ardından Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, tesise gelişinde Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Aktürk ve Genel Müdür Haluk Yıldız karşıladı. Karşılamanın ardından fabrika hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, üretim bantlarında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı ve yemekte bir konuşma yaptı.

Geceyi Kastamonu Daday’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, ikinci gününde sabah Kastamonu’daki iş adamları ve yatırımcılarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının ardından Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Müzesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık karşıladı. Yücebıyık, Cumhurbaşkanı Gül’e, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Müzesi hakkında bilgi sundu.

Kastamonu’dan karayoluyla Karabük’e geçen ve Ramsey Fabrikası’nı ziyaret ederek burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Kastamonu programını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı