İzmir

10.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 10 Ağustos Cuma günü İzmir’e günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sörf Okulu
Çeşme Marina
Çeşme Kale

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Gül’ü İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile diğer yetkililer karşıladı. Havalimanından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada, 9 Ağustos Perşembe günü Foça’da düzenlenen hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Yaralı Askerleri Ziyaret
Açıklama

Daha sonra Çeşme’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını Merkez Camii’nde kıldı ve Türkiye’ye özel bir ziyaret gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile birlikte Alaçatı Beldesi’ndeki sörf okulunu ve Çeşme Marina’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Marinadaki incelemelerinin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u uğurlayan Cumhurbaşkanı Gül, Çeşme Kalesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Gül, kaleyi ziyareti sırasında yetkililerden bilgi aldı. Ardından da Çeşme Çarşısı’nı gezen Cumhurbaşkanı Gül, kendisine yoğun ilgi gösteren esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün programını tamamlayarak İstanbul’a döndü.

Yazdır Paylaş Yukarı