Iğdır

08.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile beraber, Ağrı’nın ardından 8 Haziran Cuma günü Iğdır’a geçerek burada çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Valilik
Belediye
Vatandaşlarla Sohbet
Cuma Namazi
Üniversite
Öğle Yemeği
İş Adamlarına Plaket
Garnizon

Iğdır’da ilk olarak Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Valiliğe gelişinde vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterisi ve güllerle karşılandı.

Cuma Namazını Nuh Nebi Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bayan Gül ile birlikte, Iğdır Valisi Çiçek’in onuruna verdiği ve ilin önde gelenleri, sivil toplum kuruluşları ile şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Iğdır’da bulunan Bayan Gül ise Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Yuvaya gelişinde yetkililer tarafından karşılanan Bayan Gül, kendisine çiçek veren çocuklarla beraber yuvayı dolaştı.

Yetkililerden yuva ve çalışmaları hakkında bilgi alan Bayan Gül, daha sonra çocukların kendisi için hazırladığı kültürel programı izledi. Program kapsamında bir kız öğrencinin keman dinletisi eşliğinde şarkı söyleyen çocuklar ve ‘Umudun Rengi’ isimli engelli orkestrası izleyenler tarafından büyük alkış alırken Bayan Gül de çocukları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, şehir merkezinde yürüyüş yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Gül, bir kahvehaneye uğradı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Iğdır Belediye Başkanlığına geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti sırasında Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, ziyaret dolayısıyla bin adet fidan diktiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanlığından sonra Iğdır Üniversitesi’ne geçerek Rektörlük Konukevi’nde, “Nuh’un Çiçekleri Projesi Fotoğraf Sergisi”ni gezdi. Cumhurbaşkanı Gül’e üniversite ziyareti sırasında Iğdır Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından bir brifing verildi. Cumhurbaşkanı Gül, Iğdır Üniversitesi’nden sonra Garnizon Komutanlığını da ziyaret etti.

Garnizon Komutanlığının ardından Ağrı’ya geçen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra İstanbul’a döndü.

 

Yazdır Paylaş Yukarı