Ağrı

07.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte 7–8 Haziran’da Ağrı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Patnos İlçesi
Cumhuriyet Meydani
İshak Paşa Sarayı
Valilik Ziyareti
Belediye Ziyareti
Üniversite Ziyareti
Garnizon Ziyareti
Sancak Tevdi Töreni
Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü havalimanında Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden ve Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, yürüyerek Belediye Başkanlığına geçti. Cumhurbaşkanı Gül, yürüyüşü sırasında kendisine eşlik eden Ağrılılarla sohbet etti. Daha sonra Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretin anısına Belediye Başkanı Arslan, bin 500 çam ağacı diktiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül’e Ağrı ziyaretinde eşlik eden Bayan Gül, Sevgi Evleri’nde çocuklarla bir araya geldi. Yuva ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bayan Gül, önce 0–8 yaşları arasındaki çocukların, daha sonra da 8–12 yaş grubundaki çocukların kaldığı bölümleri gezdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Bayan Gül, çeşitli hediyeler verdiği çocukların kendisi için hazırladıkları gösteriyi de izledi. Bayan Gül, daha sonra, 14 Temmuz 2011’de Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında çıkan ve 13 askerin şehit olduğu çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Er Vefa Çelik’in ailesini ziyaret etti.

Ağrı’daki programı çerçevesinde Seyit Ali Onbaşı Anaokulu’nu da ziyaret eden Bayan Gül, burada çocukların kendisi için hazırladıkları dans ve müzik gösterisini izledi. Bayan Gül, Ağrı’nın farklı ilçelerinden gelen ve derslerinde başarılı olan 8 öğrenciye de karnelerini verdi.

Ağrı’da 12. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, buradan Patnos’a helikopterle geçerek Patnos 3. Jandarma Komando Alay Komutanlığında düzenlenen Sancak tevdi törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Patnos 3. Jandarma Komando Alay Komutanlığında gerçekleştirilen Sancak tevdi töreninin ardından gittiği Patnos ilçesinde, vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Patnos’tan Ağrı’ya dönen Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı’daki temasları çerçevesinde İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül akşam ise, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’nın, onurlarına verdiği yemeğe katıldılar.

Geceyi Ağrı’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin ikinci gününde Bayan Gül ile birlikte Doğubeyazıt’a geçerek Osmanlı mimarisinin en seçkin örneklerinden biri olarak kabul edilen İshak Paşa Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, ardından, Ahmedi Hani Baba Türbesi’ni ziyaret etti.

Ağrı’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı’dan Iğdır’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı