Şanlıurfa

11.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 11 Mayıs Cuma günü Şanlıurfa’ya bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer ilgililer karşıladı.

Valilik Ziyareti
Belediye Ziyareti
Garnizon Ziyareti

İlk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Ziyaretin anısına, Valilikçe 26 bin fidanın dikildiği hatıra ormanı oluşturuldu. Ayrıca Vali Güvenç, Cumhurbaşkanı Gül'e kent ile ilgili bir brifing sundu.

Balıklıgöl
Göbeklitepe
Haleplibahçe

Valiliğin ardından Belediye Başkanlığı'na geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Gül’e, yerel hizmetlerle ilgili brifing sundu.

Daha sonra Cuma Namazı'nı, Dergah Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül’e camiden ayrılışı sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa programı çerçevesinde 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ve Harran Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından GAP bölgesinde ve Atatürk Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Akşam da şehrin önde gelenleri, şehit yakınları ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, kente önemli katkıları olan hayırseverlere plaket verdi.

Geceyi Şanlıurfa’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, Şanlıurfa programının ikinci gününde önce Balıklıgöl’ü, ardından da Haleplibahçe’deki kazı alanı ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu yer olarak nitelendirilen Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından Şanlıurfa’daki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman’a geçti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de eşlik etti.

Yazdır Paylaş Yukarı