Kayseri

20.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile beraber, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 20–23 Haziran tarihlerinde Kayseri’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.


Halı Fabrikası Açılış

Halı Fabrikasında Konuşma

Halı Fabrikasında Yemek
Nuh Naci Yazgan
Üniversitesi Konuşma
Nuh Naci Yazgan
Üniversitesi Plaket
Çocuk Hastalıkları
Hastanesi

Femaş Fabrikası
Karpuzatan Hobi
Bahçeleri

Kayserispor Tesisleri

Halkla Buluşma

Mimar Sinan OSB

21 Haziran günü Kayseri’de ilk olarak, Hacı Boydak’a ait Boyteks Halı Fabrikası’nın açılışını yapan ve öğle yemeğini işçilerle birlikte fabrikada yiyen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra FEMAŞ Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Temaslarının öğleden sonraki bölümünde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde düzenlenen temel atma, açılış ve hayırseverlere plaket verilmesi törenine katıldılar.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteye katkı sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Hasyüncü ile Üniversitenin bazı birimlerini yaptıran ve yaptıracak olan hayırseverlere altın madalyon verdi ve temsili kurdeleyi keserek bazı birimlerin açılışını gerçekleştirdi. Törende ayrıca Süleyman Çetinsaya Eğitim ve Kültür Merkezi, Millî Eğitim Vakfı tarafından yaptırılacak Ar-Ge merkezi ve Özkaramete ailesinin yaptıracağı lojman inşaatlarının temeli de atıldı.

Ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte Erkilet Camii Kebir Mahallesi’ndeki Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret etti. Hastane girişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Hastanede tedavi gören çocukları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, çocuklarla sohbet ederek doktorlardan sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever Emel-Mehmet Tarman çiftine hastaneyi yaptırdıkları için bir plaket verdi.

Daha sonra Kayserispor tesislerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e tesisler hakkında bilgi sunuldu ve üzerinde ‘Abdullah Gül’ yazan 38 numaralı Kayserispor forması hediye edildi. Kayserispor formasını giyen Cumhurbaşkanı Gül, tesislerde Kayserispor Teknik Direktörü Şota’nın koruduğu kaleye penaltı atışı gerçekleştirdi.

Kayseri’deki temaslarının ikinci gününde, sabah saatlerinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ni ziyaret eden ve burada kahvaltı yapan Cumhurbaşkanı Gül’e, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Master Planı hakkında bilgi sundu. Daha sonra tarihî Camii Kebir’de Cuma Namazını kılan Cumhurbaşkanı Gül, burada bir cenaze namazına da katıldı. Camiden yürüyerek ayrılan Cumhurbaşkanı Gül, yol üzerindeki bazı dükkânları ve Kazancılar Çarşısı esnafını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül’e cadde boyunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, ardından Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmaların ve yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve diğer ilgililer, kampüs içinde eskiden fabrika olan binaları gezdi ve dönüşüm projesiyle ilgili bilgi aldı. Buradan Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, buradaki toplantının ardından Abdullah Gül Üniversitesi’nin ana yerleşke alanındaki yabancı diller yüksekokulu inşaatını incelemelerde bulunarak yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında bir brifing aldı. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Kayseri’deki sanayici, iş adamı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Konuşma
Sümer Kampüsü

Cumhurbaşkanı Gül Kayseri’deki son gününde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’den Belediye’nin çalışmaları ile ilgili brifing aldı. Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, bazı hemşehrileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte, Erciyes Dağı’ndaki Tekir Yaylası’nda incelemelerde bulundu ve Erciyes’te yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, incelemelerinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kardan Adam Tesisleri’nde öğle yemeği yedi. Cumhurbaşkanı Gül ile Bayan Gül’e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Kayseri’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül İstanbul’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı