Niğde

20.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 20 Ocak Cuma günü Niğde’yi ziyaret etti.

Bor İlçesi
Belediye Ziyareti
Valilik Ziyareti
Öğle Yemeği
Garnizon Ziyareti
Üniversite Ziyareti
Fabrika Ziyareti

Aksaray’ı ziyaretinin ardından Niğde’ye giden Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Valiliği ziyaret ederek, Vali Alim Barut'tan şehir ile ilgili bilgi aldı.

Niğde Valiliğinden Belediyeye yürüyerek giden Cumhurbaşkanı Gül’e, vatandaşlar yol boyunca yoğun ilgi gösterdi. Belediyeye gelişi sırasında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Gül’e, yarıyıl tatili nedeniyle aldıkları karnelerini gösterdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencileri kutladı. Cumhurbaşkanı Gül, Belediyeyi ziyaretinden sonra Niğde Kalesi’nde bulunan tarihî Alaaddin Camisi’ne giderek Cuma Namazını burada kıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde şehrin önde gelenleri, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden ve buradan Niğde Üniversitesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül’e Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür brifing verdi. Ardından Calmio Süt Fabrikası’nda da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, temas ve incelemelerini tamamlayarak İstanbul’a geçti.

Yazdır Paylaş Yukarı