Aksaray

19.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 19 Ocak Perşembe günü Aksaray'ı ziyaret etti.

Aksaray Belediyesini
Ziyaret

Ulu Cami'yi Ziyaret

Ödül Töreni
Mercedes-Benz Türk
Kamyon Fabrikası

Üniversite Ziyareti
Garnizon Komutanlığını
Ziyaret

Vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde Aksaray Valiliği’ne gelen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve diğer ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, burada Vali Alimoğlu’ndan ildeki gelişmeler ve ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

Valilikten yürüyerek Aksaray Belediyesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül’e Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da bir brifing verdi. Belediye’den sonra tarihî Ulu Cami'yi de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Cami ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehrin önde gelenleri, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde “Türkiye Okuyor Kampanyası”na katılan ve başarılı olan 23 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi ve bir konuşma yaptı.

Öğle yemeğinin ardından önce Garnizon Komutanlığını, ardından Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Prof. Mustafa Acar’dan üniversite ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası’na geçerek, burada bir brifing aldı ve üretim bandında incelemelerde bulundu. Geceyi Aksaray’da geçiren Cumhurbaşkanı Gül, 20 Ocak Cuma günü Niğde’ye gitti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı