Van-Hakkâri-Şırnak-Siirt

17.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Gül askerî birliklerde incelemelerde bulunmak üzere 14–15 Ekim tarihlerinde Van-Hakkâri-Şırnak ve Siirt illerini ziyaret etti.

Van Jandarma Asayiş
Kolordu Komutanlığı
Yüksekova 3. Taktik
Tümen Komutanlığı

İlk olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada bölgenin güvenlik konularına ilişkin detaylı bilgi aldı. Ardından gittiği Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığı'nda, Cumhurbaşkanı Gül’ü, daha önce Başyaver olarak da görev yapan Tuğgeneral Metin Özbek’in de aralarında bulunduğu komutanlar karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, 3. Taktik Tümen Komutanlığının er-erbaş yemekhanesinde her rütbeden askerle birlikte öğle yemeği yedi. Yemekten sonra Cumhurbaşkanı Gül, yeni kurulan 7. Hudut Alay Komutanlığı Sancak Verme Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Gül tören bitiminde, töreni izlemek için gelen şehit yakınları ve çocuklarla yakından ilgilendi.


7. Hudut Alay Kom.
Sancak Verme
Hakkâri Dağ
Komando Komutanlığı


Yüksekova'daki inceleme ve temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Hakkâri Dağ Komando Komutanlığına geçti. Burada akşam yemeğini her rütbeden askerle birlikte yiyen Cumhurbaşkanı Gül, geceyi de Hakkâri Dağ Komando Tugayı’nda geçirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, sabah erken saatlerde Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’na geçti. Irak sınırına sıfır noktasında bulunan tugayda, ilk önce son gelişmeler ve tugay hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sancak Verme Törenine katıldı.

Daha sonra Şırnak'a hareket geçen Cumhurbaşkanı Gül, Şırnak Üs Bölgesinde bulunan mevzileri gezdi ve askerlerle sohbet etti. Ardından Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada tümenin görev ve sorumluluk alanıyla ilgili konularda bilgi alarak er ve erbaşlarla öğle yemeği yedi.

Şırnak Üs Bölgesi
Siirt Üs Bölgesi
Sancak Verme Töreni
Er ve Erbaşlarla Öğle Yemeği
Siirt Tugay Komutanlığı
Bölgenin Zorlu Coğrafi Yapısı

Ardından, Siirt Gabar Dağı’na yakın bir bölgede bulunan Akrep Üs Bölgesi’ne hareket edildi. Üs bölgesini ve mevzileri tek tek gezen Cumhurbaşkanı Gül, üsteki askerler tarafından yapılan çayı içti.

Son olarak Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, komutanlıkta verilen brifingin ardından başarılı personeli ödüllendirdi ve incelemelerini tamamlayarak İstanbul’a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretlerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de eşlik etti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı